Spiritualitate

#rugacune puternica de boboteaza # rugaciune boboteaza #rugaciune

Cea mai puternica rugaciune pe care sa o spui de Boboteaza. Te ocroteste de rele si ghinioane tot anul

In fiecare an, pe 6 ianuarie, crestinii ortodocsi praznuiesc Botezul Domnului sau Boboteaza. Aceasta sarbatoare reprezinta botezul lui Iisus Hristos in apa Irdanului, de catre Sfantul Ioan Botezatorul.Boboteaza mai este cunoscuta si sub denumirea de “Epifanie”, “Teofanie”, “Aratarea Domnului” sau “Descoperirea cuvantului Intrupat”. 

 

Este cea mai mare sarbatoare bisericeasca de la inceputul anului, iar credinciosii merg la biserica pentru a se ruga si pentru a lua Agheasma Mare. Astazi, toti credinciosii, indiferent daca reusesc sau nu sa ajunga la biserica, trebuie sa spuna o rugaciune despre care se spune ca este extrem de puternica si ca te ocroteste de rele si necazuri tot anul.

CITESTE SI: Boboteaza 2023. Traditii si obiceiuri de care sa tii cont

Rugaciune puternica de Boboteaza care te ocroteste de rele si ghinioane

''In Iordan Botezandu-Te Tu, Doamne, inchinarea Treimii s-a aratat. Ca Glasul Parintelui a marturisit Tie, Fiu Iubit pe Tine numindu-Te; si Duhul, in Chip de Porumbel, a adeverit intarirea Cuvantului, Cel Ce Te-ai aratat, Hristoase Dumnezeule si lumea ai luminat, Slava Tie.

Aratatu-Te-ai in lume, Cel Ce ai facut lumea, ca sa luminezi pe cei ce sedeau intru intuneric, Iubitorule de oameni, Slava Tie. Pacatosilor si vamesilor, pentru multimea milei Tale Te-ai aratat, Mantuitorul nostru. Ca unde avea sa straluceasca Lu­mina Ta, daca nu celor ce sedeau intru intuneric? Iubitorule de oameni, Slava Tie.

Fundul adancului l-a descoperit si pe uscat pe ai Sai i-a trecut, intru acelasi acoperind pe potrivnici, Domnul, Cel Tare intru razboaie, ca S-a preaslavit. Pe Adam, cel stricat, iarasi il zideste in apele Iordanului si capetele diavolilor, celor ascunsi, le sfarama Imparatul veacurilor, Domnul, ca S-a preaslavit. Cu Focul Cel fara de materie al Dumnezeirii, in Trup materialnic imbracandu-Se, cu apa Iordanului Se acopera Cel Ce S-a Intrupat din Fecioara, Domnul, ca S-a preaslavit. Cel Ce spala pacatele oamenilor, impreuna cu acestia S-a curatit in Iordan, cu care voind S-a asemanat, ramanand Ceea Ce era si pe cei din intuneric ii lumineaza Domnul, ca S-a preaslavit. Slava Tatalui si Fiului si Sfantului Duh. Cinste Maicii Domnului. Amin''.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din spiritualitate

Cauta-ti perechea