Showbiz

#maxim belciug #giurgiu #calarasi #vaslui #chitara

Maxim Belciug duce magia unei chitare la Vaslui, la Calarasi si la Giurgiu

La sfarsit de septembrie si inceput de octombrie, carismaticul chitarist Maxim Belciug sustine trei noi recitaluri de chitara in 3 orase din sudul Romaniei, in continuarea turneului Musica Perennis care a inceput saptamana trecuta, la Slobozia. Primul dintre cele trei recitaluri are loc joi, 29 septembrie, ora 19.00, la Casa de Cultura “Constantin Tanase” din Vaslui. In ziua urmatoare, vineri 30 septembrie, chitaristul se va afla la Calarasi, unde, tot de la ora 19.00, va canta in Sala “Barbu Stirbei” a Centrului Judetean de Cultura si Creatie. Cel de-al treilea recital este programat la Giurgiu, duminica, 02 octombrie 2022, avand aceeasi ora de incepere – ora 19.00 – si fiind gazduit de Sala Mare a Teatrului “Tudor Vianu. La toate cele 3 recitaluri, intrarea este libera.

 

Maxim Belciug este un nume bine cunoscut printre amatorii de muzici rafinate. Un artist clasic in formarea si preferintele sale, discret ca persoana, dar expresiv pana la nastrusnicie ca muzician, care staruie, de peste 20 de ani, sa convinga oamenii ca frumusetea chiar poate “mantui omenirea”. A cantat mult, in diverse formule camerale, atat in tara cat si in strainatate, in toata Europa, dar cel mai bine se simte in recitalurile solo, atunci cand, singur cu chitara sa, poate da frau liber fanteziei, transformand matematica riguroasa a partiturii in clocot si pasiune. Concertele lui Maxim Belciug nu au nimic spectaculos. Apare singur pe scena, impovarat deja de muzica ce va sa vina, si se aseaza pe scaun. Apoi incepe. Mana sa atinge corzile, iar chitara se transforma intr-o orchestra cu sunet limpede, care simte, sufera, plange si canta, se tulbura sau striga bucurii fara nume. Iar tu asculti cantarea sa fireasca, fara zorzoane, si te intrebi cum de-ai uitat ca sufletul se hraneste cu lucruri simple. Un om cu o chitara. Atat de simplu. Si totusi, ce incantare.

Proiectul Musica Perennis este finantat de Ministrul Culturii, in cadrul programului „Acces”, si isi propune sa ofere publicului o serie de 6 intalniri cu magia chitarei si cu valorile perene ale muzicii clasice in 6 orase din sudul tarii, alese dintre cele mai putin norocoase din punct de vedere cultural. Proiectul va continua si in octombrie, cu alte 2 recitaluri, la Alexandria si la Tulcea.

FOTO: lens.com.ro

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din showbiz

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Irina Markovits: Nu esti tu de vina, ci hainele

Expertul Acasa.ro, Irina Markovits

Pune o intrebare