Sfaturi culinare

#cumparare verdeturi #piata #verdeturi

La ce trebuie sa fii atent cand cumperi verdeturi din piata. Putini stiu asta

Primavara este momentul verdeturilor. Salata, ceapa verde, usturoiuil verde, spanacul si ridichile sunt cele mai cautate. Insa acestea ascund pericole de care multi nici nu sunt constienti.

 

Pericolele vin din felul in care sunt cultivate legumele. Adica in soluri poluate, de unde acestea atrag nitriti.  Astfel, in loc sa te bucuri de beneficiile legumelor, in organismul tau ajung nitriti care sunt deosebit de nocivi.

Sunt afectate in special verdeturile cultivate in seresi solarii. In acestea s-au descoperit cele mai mari cantitati de nitriti.

"Fara o sursa de lumina metabolismul plantei insasi genereaza nitrati si atunci, veti manca nitrati cu lingura. Acestia blocheaza hemoglobina atunci cand ii mancam, asta inseamna ca sangele nu mai poate transporta oxigen la celule, iar acestea mor. Neuronii sunt cei mai sensibili si mor primii la lipsa de oxigen, dar foarte sensibile sunt si celulele musculare, si hepatocitele (celulele din ficat)", sustine prof.dr. Gheorghe Mencinicopschi.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Negresa cu bezea

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare