Sfaturi culinare

#ardei #legume #legume de vara

Cum sa alegi si sa depozitezi ardeii

Ardeii sunt un ingredient important in multe dintre mancarurile pe care le pregatim. Cum perioada in care pot fi gasiti in piata in stare proaspata este cea de vara, ei trebuie pastrati pentru folosirea intr-o perioada ulterioara cumpararii in conditii potrivite. Iata cateva sfaturi pentru a sti cum sa alegi si sa depozitezi ardeii.
 

Cum sa alegi ardeii
 

Alege ardeii care au o culoare aprinsa , vie, cu o piele stralucitoare , fara puncte moi sau pete. Coaja trebuie sa fie ferma, fara taiaturi sau zgarieturi si fara urme de vestejire.

Cauta-i la coada: trebuie sa fie verde si tare, fara sa dea impresia ca ar urma sa se usuce.
Alege-i si in functie de mancarea pe care urmeaza sa o pregatesti. Daca vrei sa faci ardei umpluti si ai nevoie de ardei mari, cauta-i pe cei cu o forma intreaga, fara urme de rasucire.
 

Cum sa depozitezi ardeii
 

Cel mai bine este sa pastrezi ardeii fara sa-i speli, insa sterge-i cu o carpa uscata ca sa nu aiba urme de pamant. Pune-i intregi in lada de legume a frigiderului si ai grija sa nu asezi alte legume grele pe ei si sa nu-i lasi intr-o punga de plastic. Astfel ii poti tine aproximativ o saptamana.

Exista insa si posibilitatea de a congela ardeii. Inainte de a-i pune la congelator, curata-i de coada si seminte, apoi introdu-i pentru doua minute in apa clocotita. Dupa aceea aseaza-i intr-o punga vidata pe care o vei pune la congelat.

Mai exista si optiunea de a congela ardeii taiati bucati. Curata-i de coada si seminte, taie-i in bucatele si introdu-le in punga care va merge la inghetat.

Astfel, ardeii rezista si cateva luni. Ai grija insa, pungile cu ardei congelati nu trebuie sa se dezghete pana la folosirea lor la mancare.

Ardeii pot fi si uscati. Sterge-i bine de praf si mizerie cu o carpa usor umeda, apoi aseaza-i intr-o cutie de lemn sau pe o franghie. Pune-i apoi intr-un spatiu prin care sa circule aerul, dar care sa nu fie expus la soare puternic.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Bulete de branza

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare