Sfaturi culinare

#reteta porumb fiert #porumb fiert

Cum faci porumb fiert ca la tara. Trucul care iti readuce gustul copilariei

 

Porumbul fiert este unul dintre deliciile verii, chiar daca acum il poti consuma si in alte anotimpuri, datorita importurilor. Totusi, niciun porumb nu e mai gustos decat cel romanesc, mai ales cand este preparat ca la bunica acasa.

Porumbul fiert se gaseste vara pe toate drumurile: pe plaja, in parcuri, uneori si la colt de strada. Este delicios cu sare, unt sau alte condimente. Daca ti se pare, insa, ca cel mai bun este tot porumbul fiert facut in casa, iti spunem cum sa il prepari asemenea gospodinelor de la tara, pentru un adevarat rasfat senzorial.

Pentru a prepara porumb fiert la fel de bun precum cel preparat de gospodinele de la tara trebuie doar sa tii cont de cateva trucuri simple, care sa te ajute sa obtii acel gust de exceptie.

Cum alegi porumbul potrivit pentru fiert

Cand cumperi porumbul pentru fiert trebuie sa te uiti cu atentie sa nu aiba panusile ofilite, pentru a fi cat mai proaspat. Acestea trebuie sa aiba o culoare verzuie, deschisa.

Odata ce ajungi acasa, indeparteaza primul strat de frunze al porumbului; pastreaza cateva frunze din straturile interioare si arunca-le pe restul.

Trucul care da porumbului fiert gustul specific

Spala porumbul bine, la fel si frunzele pastrate. O parte dintre panusi vor fi asezate pe fundul oalei in care vei fierbe porumbul pentru a-l impiedica sa se arda. In plus, ii vor da o aroma mai puternica si un gust mai bun.

Restul frunzelor ramase se pun deasupra stiuletilor; daca acestia snt prea mari, ii poti rupe in doua sau trei bucati. Adaugă apa rece peste porumb, astfel incat sa fie complet acoperit si pune vasul la fiert. Este indicat sa acoperi oala cu un capac.

Cand se pune, de fapt, sarea la porumb

Multi fac greseala de a pune sare in apa in care fierb porumbul. Acest lucru nu va face, insa, decat sa deshidrateze boabele, care nu vor mai fi la fel de gustoase.

Sarea se pune pe porumbul fiert in momentul servirii; tot atunci puteti adauga si unt sau alte condimente, dupa gust, precum boia. Multi au obiceiul sa manance porumbul fiert cu parmezan sau alte branzeturi rase.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu:  Trucuri pentru un orez delicios

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Negresa cu bezea

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare