Plante de gradina

#trandafiri gradina #trandafiri

Top 5 cei mai frumosi trandafiri de gradina ai anului 2023

Gradinile de trandafiri au fost multa vreme simboluri ale romantismului si elegantei. Iubiti pentru florile lor mari si parfumul divin, trandafirii sunt vedete in orice gradina si exista putine plante care pot rivaliza cu versatilitatea lor. Disponibili intr-o varietate de culori, parfumuri, infloriri repetate sau unice si diverse forme (urcatori, pomisori, tufe, teahibrizi, floribuna), exista trandafiri de gradina pentru orice loc si pentru orice iubitor de frumos.

Pe vremuri, gradinile de trandafiri cu ziduri erau cunoscute sub numele de matanii si adesea nu contineau altceva decat trandafiri. Gradinile de trandafiri formale sunt concepute pentru a aduce un omagiu elegantei clasice a trandafirilor. Adesea, aceste gradini constau din chenaruri simetrice, geometrice, marginite cu garduri vii taiate si umplute cu tufe de trandafiri adesea aranjate dupa culoare. Cu toate acestea, nu trebuie sa plantati trandafiri intr-o gradina formala, exista numeroase moduri pentru va bucura de frumusetea si parfumul lor in propria locuinta sau gradina, de la cataratul peste o pergola, pana la ghivece pe terasa.

Mai mult decat atat, practica moderna de gradinarit tinde sa favorizeze proiectarea unei gradini de trandafiri, astfel incat acestia sa se afle printre plante perene, bienale si anuale, atat pentru ca arata mai contemporan, cat si pentru ca ajuta la prevenirea aparitiei anumitor boli la trandafiri.

Gradinile anului 2023 s-au imbracat in culori si arome cu ajutorul unor trandafiri exceptionali. Specialistii in trandafiri de la Famous Roses Spania au realizat un topul 5 al celor mai frumosi trandafiri de gradina care isi incanta cultivatorii si admiratorii cu frumusetea lor remarcabila.

1. Rose Des Cisterciens: Eleganta clasica in culori vibrante

Cunoscut pentru forma sa clasica de trandafir si pentru petalele sale vibrante, Rose Des Cisterciens este un veritabil spectacol vizual. Culorile sale pastelate aduc un farmec aparte gradinii, iar parfumul sau delicat transforma fiecare colt intr-o oaza de relaxare si rafinament.

„O roza ghidusa si plina de feminitate pentru care trebuie sa ii multumim lui Delbard, marele creator al lui Rose Des Cisterciens, care si-a dorit sa ofere lumii o minune plina de culoare. Rose des Cisterciens se scalda in nuante de galben, roz si portocaliu cu flori mari si duble, cu petale ondulate si decupate ce formeaza un aranjament subtil, mereu diferit de la un trandafir la altul. Dupa cum se prezinta, e clar ca acestei roze i-a fost scris sa aduca bucurie in orice gradina. Iar acest lucru se poate vedea cel mai bine la fiecare inflorire din perioada sezonului, cand toate celelalte plante se aliniaza in spatele ei ca intr-o parada in zi de sarbatoare, iar aleile devin bulevarde de promenada pentru cei ce vin sa viziteze gingasa planta care a prins din nou glas. Noi, la Famous Roses, am vazut mii de trandafiri si de data asta trebuie sa marturisim ca mai rar intalnesti atata frumusete si energie la un fir de trandafir ce poate atinge, la maturitate, 100-120 cm. Daca doriti sa va completati colectia cu o roza plina de feminitate, atunci Rose des Cisterciens este exact ceea ce cautati.”- Viaceslav Buhna, Owner Famous Roses.eu.

2. Leonardo da Vinci: O capodopera florala

Inspirat de geniul artistului italian, trandafirul Leonardo da Vinci impresioneaza prin nuantele sale unice si forma perfecta a florilor. Petalele sale, dispuse armonios, aduc aminte de creatiile maestrului, iar aroma sa bogata completeaza atmosfera artistica din gradina. Aceasta creatie, aceasta roza care poarta numele lui Leonardo da Vinci, este unica in ansamblul ei, florile sale adunand peste 90 de petale pictate intr-un roz bengalez de-a dreptul incantator.

„Noi, la Famous Roses, avem mare grija ca acest trandafir sa ajunga in conditii optime la iubitorii de roze si am ales sa-l livram cu mare atentie si sa garantam pentru prinderea lui. Si inca ceva, daca va plac trandafirii la fel de mult pe cat va plac operele de arta, va mai recomandam sa vedeti si Red Leonardo da Vinci. Un motiv in plus pentru care trandafirul Leonardo da Vinci merita gazduit in galeria ta de arta e faptul ca infloreste repetat si abundent. Un iubitor de roze chiar ne-a scris ca acest trandafir face mai multe flori decat frunze. In plus, are o rezistenta foarte crescuta la inghet si la boli, fapt recunoscut si prin certificarea ADR, titlu care se acorda doar celor mai rezistenti trandafiri din lume. Si daca tot a venit vorba de premii, trandafirul Leonardo da Vinci se mai poate mandri si cu Medalia de aur la Monza, o distinctie care il pune si mai mult in valoare.”

3. Giardina: Trandafirul preferat al romanticilor

Giardina este un trandafir care impresioneaza prin diversitatea culorilor sale si parfumul sau inconfundabil. In nuante delicate de roz acest trandafir adauga o nota de eleganta si prospetime gradinii. Romanticii ne vor spune ca Giardina trebuie admirat in noptile calde de august, cand singura sursa de lumina e luna. Sau atunci cand se crapa de ziua si peste florile mari pictate in nuante de roz se asterne o lumina albastruie, linistitoare. Cu siguranta, un astfel de romantic este si celebrul creator de trandafiri, Tantau, care si-a dorit ca Giardina sa fie un urcator fara pereche.

„Florile sale mari, nostalgice vor rezista o buna perioada dupa inflorire si vor pastra in petalele catifelate parfumul fructat ce i-a facut pe multi sa ramana in preajma lui cu orele. Noua, la Famous Roses, ni se intampla de multe ori sa ne oprim langa el si sa discutam despre vegetatia sa viguroasa si foarte sanatoasa care poate atinge inaltimi de 350-400 cm. Sau sa vorbim despre faptul ca infloreste repetat pe toata perioada sezonului si ca cei ce il vor primi in gradina lor vor fi foarte incantati de alegerea facuta. Iar noi, ca de obicei, vom fi bucurosi sa-l livram exact acolo unde ii este locul. In gradina unor romantici.”- Viaceslav Buhna, specialist in trandafiri.

4. Zephirine Drouhin: eleganta si rezistenta

Zephirine Drouhin se distinge prin flori roz intens si parfumul sau subtil, atragand privirile si admirarea tuturor. Ceea ce il face si mai special este rezistenta sa remarcabila la boli, facandu-l alegerea perfecta pentru gradinarii care cauta frumusete durabila.

„Este unul dintre cei mai celebri trandafiri romantici din lume. Si, da, putem sa confirmam oricand ca Zephirine Drouhin este un trandafir cu sensibilitatea unui poet dar cu rezistenta unei roze obtinute prin altoire pe cel mai puternic portaltoi la ora actuala. Popularitatea sa se datoreaza mai multor motive. Infloreste abundent la sfarsitul primaverii si are florile roz-aprins, cu un parfum absolut minunat. Tolereaza semiumbra si solul sarac, iar datorita particularitatii de a avea putini spini, este usor de modelat. Zephirine Drouhin atinge, la maturitate, 2.5 - 3.0 m. Livram acesti superbi trandafiri cu mare atentie si garantam pentru prinderea lor.”

5. Eric Tabarly (Eden Rose Rosu): O calatorie in lumea petalelor rosii

Cu petalele sale in nuante profunde de rosu, Eric Tabarly (Eden Rose Rosu) este o adevarata declaratie de pasiune in gradina. Parfumul sau intens si rezistenta la diverse conditii climatice il fac preferatul celor care cauta un trandafir spectaculos si usor de intretinut.

„Casa Meilland Richardier ne propune un trandafir catarator care aminteste de Pierre de Ronsard, cu floarea sa de forma trandafirilor clasici, cu o culoare rosu purpuriu si un parfum mediu. Daca vreti ca gradina sa arate ca o gradina frantuzeasca, atunci tineti minte ca trandafirul Eric Tabarly are exact acel fermecator je ne sais quoi de care ai nevoie. De asemenea, are o rezistenta buna la maladii si o inflorire generoasa. La maturitate atinge inaltimea de 2m+, iar floarea sa are aproximativ 100 de petale. Pe scurt, este un trandafir magnific. Iar acest lucru a fost remarcat si de juriile internationale atunci cand l-au premiat cu 2 medalii pentru calitatile sale desavarsite.”, mentioneaza specialistul.

Acesti cinci trandafiri de gradina aduc o varietate de culori si parfumuri, transformand orice gradina intr-un colt de rai. Cu eleganta lor distincta si rezistenta lor, acesti trandafiri raman in centrul atentiei, aducand bucurie si frumusete in fiecare colt al casei sau gradinii.

Daca va doriti un trandafir celebru in ghiveci sau in gradina, intrati in lumea magica a trandafirilor pe famousroses.es. Aveti de ales dintre peste cele 100 de soiuri de trandafiri medaliati si celebri in intreaga lume. De la trandafiri cataratori si parfumati pana la trandafiri de dulceata, de la cei mai mari creatori ai lumii. Medaliati, celebri si cu garantie pentru prindere, soi si culoare, Famous Roses va ofera cei mai calitativi si rezistenti butasi de trandafiri de pe piata. Acesti trandafiri de colectie, adevarate opere de arta pentru totdeauna, sunt cele mai inspirate cadouri cu flori care rezista an de an.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din plante-de-gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului