Plante de gradina

#culturi rezistente #agricultura #plante de gradina

Planta rezistenta la seceta care nu are nevoie de intretinere! Ideala pentru agricultorii din Romania

Ti se intampla des ca plantele tale sa se ofileasca si sa le pierzi? Afla ca exista o planta care rezista la secete si ar putea salva seceta din Romania. Costurile de intretinere pentru aceasta planta sunt minime.

 

Popular, planta este cunoscuta drept planta-camila si ar  putea fi salvatoarea agricultorilor care an de an se confrunta cu distrugerile provocate de seceta. Crescatorii de porci sunt de asemenea foarte interesati de cultura acestei plante. 

Constantin Florea, unul dintre cei care a cultivat sorg unde anul trecut a insamantat porumb si rapita, dar nu a adunat nimic, spune:

"Anul trecut am avut 200-300 de ha, anul acesta ne-am dus la 800-900 de ha, acuma ne aflam in plin recoltat pentru cultura de sorg. Chiar daca este o planta care rezista bine la seceta si are necesitati minime, in ceea ce priveste aportul de apa are si ea limitele ei si anul acesta, in jur de 3-4 tone este media pe ha la care sorgul a raspuns la nivel de productie", a spus Cosmin Florea, director Directia Agricola Buzau.

Sorgul este o planta care cucereste tot mai mult teren in tara noastra. Agricultorii incep sa experimenteze pe suprafete mici, care pe masura ce asteptarile sunt confirmate se maresc.

"Este o cultura care promite. Anul acesta este pentru primul an. Daca ar fi fost ploi era o cultura foarte buna. Vedem ce pret va avea la vanzare", a spus Daniel Marin, agricultor.

Sorgul este folosit ca si nutret pentru animale. Din boabele acestuia se poate obtine faina cu un continut scazut de gluten.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din plante-de-gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului