Plante de gradina

#plante ornamentale #iarna #plante #gradina #gradina de iarna

Plante parfumate si colorate pentru gradina de iarna

Iarna este un anotimp neprietenos cu plantele, intrucat din cauza gerului acestea nu infloresc. Din fericire, anumite plante s-au adaptat conditiilor nefavorabile din timpul iernii si au devenit imune in fata frigului. Atat timp cat temperaturile nu coboara cu mult sub zero grade Celsius, ai toate sansele ca gradina ta sa fie colorata si parfumata chiar si pe timpul iernii.

Iata cateva dintre cele mai frumoase plante care infloresc iarna.


Daphne Bholua "Jacqueline Postill"


Daphne Bholua "Jacqueline Postill" este un arbust care infloreste in timpul iernii. Florile sunt mici si au o culoare alb-rozalie. Inflorescentele sunt parfumate si iti invaluie gradina de iarna intr-un miros dulceag si proaspat. Daphne Bholua se planteaza intr-un sol fertil, bogat in humus si bine drenat.


Pieris Japonica


Pieris Japonica sau tufisul de lacramioare, cum i se mai spune, este un arbust ce infloreste in timpul lunilor de iarna. Suporta temperaturi chiar si de -10 grade Celsius. Cel mai bine se dezvolta intr-un sol bine drenat, organic si usor acid.


Helleborus Niger


Helleborus Niger, spanzul sau trandafirul Craciunului este o planta ce infloreste in gradina de iarna. Florile pot avea diverse nuante, de la visiniu si verde deschis, pana la bej, crem, roz perlat si roz aprins. Parfumul este subtil, dar vantul il poate face mai pregnant in aer.


Jasminum nudiflorum


Jasminum nudiflorum sau iasomia de iarna este un arbust decorativ, rezistent la frig. Se dezvolta la fel de bine atat daca este plantata in lumina soarelui, cat si daca este plantata la umbra. Iasomia de iarna nu are nevoie de un anumit tip de sol. Ea se dezvolta excelent in orice pamant de gradina.


Hamamelis x intermedia "Jelena"


Cu flori galbene, purpurii sau rosii si o forma ciudata a petalelor, arbustul Hamamelis arata extraordinar in gradina de iarna. Hamamelis x intermedia "Jelena" este un arbust ce poate fi plantat intr-un sol fertil, bine drenat.


Schizostylis coccinea


Schizostylis coccinea infloreste spre sfarsitul toamnei si iti poate infrumuseta si parfuma gradina chiar si in timpul iernii, mai ales daca zilele nu sunt foarte geroase.


Vibernum (Calinul)


Calinul este o planta ce infloreste spre sfarsitul toamnei si iti coloreaza gradina de iarna. In general, in Romania calinul nu este o planta de cultura, desi este foarte simplu de plantat si ingrijit. Florile sunt parfumate si iti invaluie gradina cu aroma lor dulce.

Calinul se dezvolta cel mai bine intr-un sol umed, bine drenat, cu un pH putin mai acid.


Ghiocei si panselute


Ghioceii sunt considerati vestitorii primaverii, dar in ultimii ani, odata cu schimbarile climei, aceste flori maruntele infloresc mult mai repede, in ultimele luni de iarna. Acelasi lucru este valabil si pentru panselute. Schimbarile de temperatura si zilele calduroase de iarna favorizeaza inflorirea anumitor plante.


Foto principala:
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din plante-de-gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului