Plante de gradina

#plante medicinale #ceai plante medicinale #plante medicinale gradina

Plante medicinale care nu necesita ingrijire speciala

Cultiva plante medicinale in gradinta ta pentru a avea remedii naturiste in orice perioada a anului, la tine acasa. Unele plante medicinale necesita ingrijiri minime, de aceea sunt usor de crescut chiar si de catre gradinarii incepatori. Astfel de plante medicinale pot fi folosite in gospodarie in mai multe feluri, de la tratamentele naturiste pentru diverse afectiuni la indepartarea insectelor sau decorarea si parfumarea camerelor.

Iata in continuare cateva plante medicinale nepretentioase, ideale pentru gradina ta:
 

Musetel


Musetelul este o planta anuala, ierboasa, care creste inclusiv spontan in natura. Planta nu are preferinte speciale de temperatura, iarna avand o rezistenta foarte mare, chiar si la temperaturi de -25 grade Celsius. Intre plantele medicinale, musetelul este una dintre cele mai nepretentioase in ceea ce priveste solul. Planta poate fi inmultita prin seminte sau rasaduri, dupa preferinta. Un alt avantaj al musetelului il reprezinta faptul ca poate fi crescut in ghiveci, in interior sau direct in pamant, in gradina. Daca este crescut in casa, musetelul se poate planta in orice perioada din an.
 

Rostopasca


Rostopasca este o planta care creste in mai multe zone, de la cele de campie la deal si munte. Planta se dezvolta bine pana la altitudini de 1000 metri. Ca si alte plante medicinale, rostopasca este folosita pentru proprietatile sale curative. Compusii sai activi au rol antispasmodic, sedativ, scad tensiunea arteriala, au efect antibacterian etc. Planta poate fi gasita cu usurinta in natura, chiar si iarna. Rostopasca rezista bine la seceta si este considerata o planta invaziva deoarece se inmulteste rapid.
 

Sulfina


Sulfina face parte din acele plante medicinale care se gasesc peste tot, de la zonele de campie la cele montane. Planta este nepretentioasa si populara datorita proprietatilor terapeutice deosebite: elimina putrefactiile, stimuleaza vindecarea ranilor, limiteaza coagularea sangelui, ajuta regenerarea celulelor etc. Planta ierboasa, bianuala, se adapteaza in diverse tipuri de sol, rezista bine la seceta si este considerata in unele locuri o planta invaziva.
 

Nalba mare


Nalba mare o planta ierboasa cu proprietati emoliente, expectorante, antiinflamatorii si antidiareice. Specia ierboasa si perena poate fi intalnita in zonele umede si de campnie, pe langa rauri curgatoare, ziduri, balti etc, unde creste spontan. Radacinile plantei se recolteaza in octombrie-noiembrie.
 

Levantica


Levantica este una dintre cele mai utile plante medicinale pe care le poti creste acasa. Planta are numeroase avantaje: durata lunga de viata, aspect si colorit atractiv, parfum placut. Levantica poate creste spontan in soluri aride si insorite, la altitudini de pana la 800 metri. Levantica este o planta perena, care poate creste timp de 20 de ani in acelasi loc. Planta rezista bine la temperaturi mici, nu are pretentii mari in ceea ce priveste solul, avand nevoie, in general, de soare. Iarna, levantica rezista sub plapuma de zapada sau protejata de un strat de paie.

Sursa foto : heavyonhealth.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din plante-de-gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului