Plante de gradina

#legende #plantare flori #nu-ma-uita #flori

Legenda florii de Nu ma uita

Pentru multa lume, floarea de Nu ma uita a devenit memorabila tocmai datorita numelui neobisnuit, insa putini cunosc ceva despre ea sau stiu macar s-o recunoasca. Iata cateva detalii interesante despre o planta care s-a nascut odata cu legenda de care este legat numele sau.



1. Denumirea stiintifica a florii de Nu ma uita este Myosotis, iar speciile cele mai cunoscute sunt Myosotis scorpioides, Myosotis sylvatica si Myosotis. Aceasta planta este raspandita in toata lumea si recunoscuta sub aceeasi denumire speciala.

2. Planta Nu ma uita se remarca prin floricelele mici, albastre, cu petale in forma de stele si mijlocul galben. In lume, exista peste 50 de specii din aceasta planta, insa toate seamana intre ele. Rareori florile de Nu ma uita depasesc 1 cm in diametru. Cu toate acestea, se pot intalni specii de Nu ma uita cu floricele albe sau roz.

3. Chiar daca este raspandita in foarte multe zone, locul de origine al florii de Nu ma uita este in regiunile montane. In acest sens, floarea de Nu ma uita va fi deseori intalnita langa Floarea de colt, pe langa stancile de munte. Deosebirea dintre florile de Nu ma uita care cresc la altitudini mari si restul este de inaltime, primele fiind mai pitice.

4. Floarea de Nu ma uita este una dintre vestitoarele primaverii. La primele semne de incalzire, florile de Nu ma uita infloresc.

5. Este o planta perena care infloreste primavara si ramane inflorita pana la inceputul verii.

6. Petalele florii de Nu ma uita au diverse nuante de albastru, albs sau roz si textura de hartie creponata.

7. Inmultirea florii de Nu ma uita se face prin seminte sau diviziune.

8. Floarea de Nu ma uita face parte din familia Boraginaceae.

Sfat: Daca vrei sa plantezi in gradina ta floare de Nu ma uita, trebuie sa stii ca ii trebuie atat soare, cat si umbra partiala. Are nevoie de un pamant care retine umezeala si de putina apa.

O idee interesanta este sa amenajezi o gradina din pietre de diverse dimensiuni, special pentru aceste flori, pentru a recrea atmosfera montana de unde provin ele.


3 legende despre floarea de Nu ma uita

1. Se spune ca, atunci cand Dumnezeu a creat lumea si a ajuns la numele date florilor, a uitat de una singura. Planta aceea mica, cu floricele albastre, a strigat atunci "Nu ma uita!" si asa i-a ramas numele.

2. De-a lungul timpului, insa, au aparut numeroase alte legende legate de numele acestei flori. Alta legenda leaga originea flori de Nu ma uita de Adam si Eva. Se spune ca ea a strigat "Nu ma uita!" catre Adam si Eva, atunci cand acestia au iesit pe poarta Raiului.

3. Mai tarziu, semnificatia flori de Nu ma uita a fost legata inevitabil de multe povesti de dragoste. Una dintre ele spune ca un cavaler imbracat in armura i-a cules un buchet de flori de Nu ma uita iubitei sale si a cazut in apa, inecandu-se din cauza greutatii armurii. In ultimele clipe de viata, cavalerul i-a aruncat buchetul iubitei sale, trasmitandu-i mesajul "Nu ma uita!". De atunci, s-a lansat ideea ca cei care poarta la piept o floare de Nu ma uita, nu vor fi uitati niciodata de iubitele lor.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din plante-de-gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului