Plante de gradina

#ingrijire plante # hortensii #ingrijire hortensia

15 trucuri pentru ingrijirea hortensiilor

Superbele hortensii pot deveni locuitori permanenti ai gradinii tale, daca iei in considerare cateva sfaturi simple despre cresterea, intretinerea si inmultirea lor. In plus, hortensiile nu sunt flori pretentioase, iar aspectul si culorile lor senzationale le ajuta sa urce in topul celor mai populare flori de gradina .



1. Se spune despre hortensii ca au toate calitatile pentru a fi clasificate drept flori fengshui, iar prezenta lor in casa si gradina aduce noroc si prosperitate intregii familii.

2. Pozitia ideala pentru hortensii este cea in care beneficiaza de o cantitate potrivita de soare si umbra partiala.

3.
Hortensiile au nevoie de soarele de dimineata si umbra dupa-amiaza. Din aceste motive, cea mai buna idee este sa le plantezi intr-o zona de est, care sa respecte aceste conditii.

4. Prin abundenta lor de flori si asemanarea cu un arbusti, hortensiile pot indeplini rolul de gard viu .

5. Hortensiile au nevoie de foarte multa apa, asa ca este recomandat sa fie crescute apoape de o piscina, fantana sau sursa de apa ca sa-ti fie mai usor sa le uzi constant. In plus, culoarea lor se poate asorta foarte bine cu marginea unei piscine.

6.
Hortensia se va dezvolta mult mai rapid si va inflori pe toata durata verii daca o sadesti intr-un sol corespunzator. Aceasta floare minunata are nevoie de un sol cu un pH echilibrat.

7. Fertilizarea hortensiilor se face adaugand jumatate de cana de fertilizant special pentru fiecare grup de plante.

8. Un fertilizant bun pentru hortensii este si cel realizat in casa, din resturi organice.

9.
Cea mai buna perioada pentru plantarea hortensiilor este toamna, de la jumatatea lunii septembrie pana la finalul lunii octombrie. Nu planta niciodata hortensii in toiul verii.

10. Una dintre afectiunile cele mai frecvente ale hortensiilor se manifesta prin aparitia unui mucegai sub forma de pulbere , care se poate observa cu ochiul liber, pe frunze. Acesta poate fi inlaturat cu ajutorul unei solutii fungicide.

11. Hortensiile care sunt crescute in ghivece pot fi mai usor pozitionate dupa lumina soarelui. Dimineata, ele pot fi lasate in lumina soarelui, iar dupa-amiaza pot fi mutate la umbra.

12. Momentul ideal pentru toaletarea hortensiilor este primavara. Odata cu topirea zapezii si trecerea inghetului, poti taia portiunile uscate si deteriorate ale plantei. Daca inca se mai gasesc flori pe aeste crengi, le poti replanta in pamant.

13. Nu taia niciodata bobocii de hortensie care abia au aparut. Daca vrei sa oferi un buchet de hortensii sau sa ai in casa florile tale preferate, cel mai bine este sa rupi cateva fire deja inflorite.

14. Daca nu beneficiaza de un drenaj bun, hortensia se afla in pericol sa mucegaiasca. De aceea, este bine sa verifici mereu pamantul din jurul ei si sa vezi daca absoarbe apa in mod corespunzator.

15.
Nu planta niciodata hortensii sub un copac, deoarece, in majoritatea cazurilor se vor usca sau nu vor inflori deloc. Radacinile copacilor sunt agresive si vor fi atrase imediat de umezeala din jurul hortensiei.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din plante-de-gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna: Gradina ca un tablou

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului