Plante de gradina

# flori septembrie #plate de gradina #flori toamna #flori gradina

Florile care infloresc in luna septembrie

Septembrie este luna care ne anunta ca vara s-a terminat, din punct de vedere calendaristic. In aceasta perioada, gradina este in continua transformare. Dar florile nu vor disparea. Din contra, cele care infloresc in septembrie sunt foarte rezistente si foarte colorate.

Florile care infrumuseteaza gradina in luna septembrie

Crizantemele

Florile de gala sunt in mod cert crizantemele. Exista zeci de soiuri, in zeci de culori. Elementul comun este ca sunt foarte rezistente. Numite si "reginele florilor de toamna," crizantemele pot fi cultivate atat in ghivece, cat si in gradina. Crizantemele sunt considerate cele mai durabile flori, ale familiei Asteraceae, fiind irudite cu daliile sau galbenelele, toate asemanatoare cu margaretele de primavara. Crizantemele infloresc incepand de la finele lui august, pana in octombrie tarziu.

Anemonele

Sunt niste plante robuste si usor de ingrijit, care nu ar trebui sa lipseasca din nicio gradina. Anemonele de toamna sunt desemnate de fapt doar 3 specii din marea lor familie: Anemone japonica, Anemone hupehensis si Anemone tomentosa. De-a lungul timpului s-au dezvoltat din speciile salbatice numeroase sortimente de flori hibrid, acestea fiind la mare cautare in randul iubitorilor de flori. Daca vrei sa schimbi locul anemonelor si sa le replantezi este indicat sa astepti primavara. Este important sa raresti tufa, altfel aceasta nu se va dezvolta sanatos si corespunzator, iar aspectul lor nu va fi unul frumos.

Brandusele de toamna

Aceastea sunt originare din Europa si cresc in poienile din zonele deluroase si montane. Ele se gasesc in salbaticie, dar se cultiva si in gradini, ca plante medicinale. Bradusele fac o singura floare, care apare direct din bulb, deoarece, intre timp, tulpina aeriana se usuca. Florile branduselor se evidentiaza printr-o eleganta extraordinara,fiind colorate de la alb pana la roz-purpuriu.

Daliile

Originare din Mexic, daliile sau gherghinele, cum se mai numesc, sunt niste flori deosebit de frumoase. Daliile se intalnesc, in special in gradinile caselor de la tara, dar si in parcuri. Acestea sunt de mai multe feluri: pitice, cu tulpina de cativa cm, dar pot atinge si inaltimi de 1,5-2 m. Florile lor pot fi simple sau batute, rotunde, sau cu petale ascutite, colorate in alb, galben, multe nuante de rosu sau de mov. Daliile sunt iubite si pentru faptul ca infloresc din iunie pana in octombrie, sau chiar mai tarziu, pana la primul inghet, infrumusetand gradinile cu bogatia de culori si forme a florilor.

Durata de viata a florilor, daca vrei sa le pui in vaza, este de aproximativ de 6-10 zile, asta daca li se ofera ingrijirea cuvenita.

Tufanelele

Acestea sunt tot un fel de crizanteme care prezinta flori mai mici, de diferite culori, grupate in buchete . Aceasta este si diferenta majora intre crizanteme si tufanele. Primele au o singura floare in varful tijei, in timp ce tufanelele au flori mai mici, sub forma de buchetele. Tufanelele fac parte din familia margaretelor, musetelului si romanitei. Sunt originare din China si Japonia. La noi, sunt foarte apreciate pentru frumusetea florilor de diferite marimi, cu felurite forme de petale, colorate in alb, roz, multe nuante de galben, maroniu si mov, cat si pentru parfumul lor.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din plante-de-gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului