Plante de gradina

#floarea soarelui #flori de gradina #ingrijire flori #flori de vara

Flori de vara usor de ingrijit

Chiar daca mai sunt cateva luni pana cand gradina ta se va colora cu flori de vara, este bine sa stii inca de pe acum care sunt plantele cel mai usor de intretinut. Acest lucru iti poate fi de mare ajutor, mai ales daca ai un program incarcat, care nu iti permite sa acorzi atentie florilor in fiecare zi.

Florile de vara au dezvoltat o rezistenta nemaipomenita in fata razelor puternice ale soarelui, de aceea nu trebuie sa te ingrijorezi foarte tare daca plantele tale se afla intr-o zona insorita. Descopera care sunt florile de vara cel mai usor de intretinut.
 

Flori de vara: floarea soarelui


Floarea soarelui este unul dintre simbolurile verii in gradina ta. Nu necesita conditii speciale de crestere, prin urmare, daca vrei sa folosesti aceasta planta cu scop decorativ, nu-ti ramane decat sa alegi un spatiu in care sa o insamantezi.

In general, floarea soarelui se dezvolta cel mai bine intr-un sol nisipos sau argilos, bine drenat. Pana incoltesc semintele, este indicat sa uzi pamantul constant. Odata ce planta incepe sa creasca, nu mai are nevoie de apa in fiecare zi. Daca se dezvolta normal, floarea soarelui infloreste dupa 6 saptamani de la incoltire.
 

Flori de vara: galbenelele


Galbenelele sunt atat plante decorative, cat si plante medicinale. Datorita proprietatilor curative, galbenelele nu ar trebui sa lipseasca din nicio gradina, mai ales ca nu necesita o ingrijire exagerata. Bej, galbene, oranj sau rosii, galbenelele sunt mari iubitoare de soare, astfel ca este indicat sa le gasesti un spatiu insorit in gradina. Solul trebuie sa fie bine afanat. In zilele toride de vara, este indicat sa le uzi, insa doar dupa apusul soarelui.
 

Flori de vara: gladiolele


Gladiolele sunt plante cu un colorit deosebit, elegant. Cele mai raspandite soiuri de gladiole sunt "Peter Pears", "White Friendship" si "Spic and Span". Acestea fac parte din categoria acelor flori de vara care nu suporta deloc frigul. Prin urmare, este indicat sa alegi o zona insorita din gradina pentru plantarea lor.

Cel mai bine le prieste solul nisipos, iar perioada ideala de plantare este primavara, in lunile martie-aprilie. Poti prelungi perioada de plantare pana in iunie, daca doresti sa ai gladiole inflorite si pe parcursul toamnei. Gladiolele nu se planteaza mai multi ani in acelasi loc.
 

Flori de vara: gardenia


Gardenia este un arbust cu flori parfumate si aspect estetic senzational. Chiar daca se numara printre acele flori de vara usor de ingrijit, gardenia nu suporta soarele direct. De aceea, este indicat sa o plantezi intr-un loc semi-umbrit.

Pentru a se dezvolta armonios, gardenia are nevoie de umiditate, insa nu este indicat ca pamantul sa musteasca de apa. Caldura excesiva si aerul uscat favorizeaza inmultirea acarienilor si caderea frunzelor. Cel mai bun sol pentru plantarea gardeniei este turba.
 

Flori de vara: petuniile


Petuniile sunt flori de vara mici, usor de ingrijit. Deloc pretentioase fata de mediu, petuniile se dezvolta armonios daca sunt udate din cand in cand si au lumina naturala. Petuniile prefera solurile bogate in substante organice.

Sursa foto : thegardencentral.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din plante-de-gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului