Plante de gradina

#plante #inghet #protejare plante

Cum sa-ti protejezi plantele in anotimpul rece

Multe plante nu pot face fata temperaturilor scazute si inghetului. Vremea rece este un adevarat inamic al plantelor sensibile, care sufera din cauza temperaturilor extreme. Din pricina frigului, florile se ofilesc, frunzele se inchid la culoare si in cele din urma plantele mor.

Specia din care face parte planta, fluctuatiile de temperatura sa durata inghetului sunt cativa dintre factorii care determina capacitatea plantei de a rezista in timpul temperaturilor scazute. In general, plantele pot supravietui daca scaderea temperaturilor are loc gradual, insa daca acestea scad brusc, planta nu se poate adapta la noile conditii de mediu si va muri.

Din cauza frigului, unele parti ale plantei devin maro, frunzele, de asemenea, capata o culoare inchisa, planta se deshidrateaza si radacina este afectata. Iata cateva trucuri care pot ajuta planta sa faca fata anotimpului rece!


1. Mulcirea

Mulcirea este o buna modalitate de a proteja plantele de frig si inghet. Muschi, frunze, rumegus si paie sunt cateva dintre materialele pe care le poti folosi pentru mulcire. La unele plante, mulcii sunt aplicati la radacina, in timp ce altele au nevoie ca mulcii sa fie la cativa centimetri distanta de ele.


2. Acoperirea plantelor

Un alt mod de a proteja plantele in sezonul rece este prin folosirea unor paturi, lenjerii de pat, saci sau alte materiale care ii pot oferi protectie plantei. De asemenea, cutiile sunt folositoare pentru a tine planta la adapost in vremea rece.

Asadar, pentru a proteja o planta, amplaseaza patru piloni in jurul ei si acopera suprafata cu un material suficient de gros cat sa ii ofere caldura de care are nevoie in timpul iernii. Atentie insa ca materialul folosit sa nu atinga planta.


3. Fertilizarea

Inainte ca vremea rea sa-si intre in drepturi, foloseste fertilizator pentru ca solul sa aiba substante nutritive pe toate perioada rece. Astfel, pagubele pot fi reduse, intrucat nutrientii vor ajuta planta sa supravietuiasca in conditii critice.

Sursa foto: gimmyoung.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din plante-de-gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Andreea Uceanu: Flori de Ziua Copilului

Expertul Acasa.ro, designerul de buchete de flori Andreea Uceanu

Pune o intrebare