Plante de gradina

#plante de exterior #flori #ghiveci suspendat #cos suspendat

Cum creezi un cos suspendat cu flori

Cosurile suspendate cu flori starnesc intotdeauna admiratia, insa aceste aranjamente de gradina pot costa mult in magazinele de specialitate. Invata sa creezi un cos cu flori pe care il poti agata in balcon, pe terasa sau oriunde altundeva in spatiul exterior. Avantajul consta in faptul ca iti vei alege tu florile si iti poti folosi creativitatea. Rezultatul iti poate aduce multe satisfactii.


1 Alege un cos care poate fi suspendat


Cosul poate fi din sarma impletita, din plastic, lemn etc. Este important sa folosesti un cos rezistent, care sa poata fi fixat pe o bara si sa poata face fata la greutate. Unele dintre cele mai aspectuoase cosuri sunt cele realizate din fier forjat si prinse cu lanturi.


2 Aranjeaza fundul cosului


Pe fundul cosului, pune un strat de folie de plastic care sa sustina restul elementelor din cos. Stratul de plastic, insa, se fixeaza pe fundul cosului in asa fel incat sa ramana in interiorul acestuia. Fa cateva gauri in plastic, pentru scurgere.


3 Adauga iarba

 

Pune pe fundul cosului mai multe straturi de iarba umeda. Aceasta ajuta la retinerea umezelii in cos. Pune apoi compost, cam doua treimi din marimea cosului.


4 Adauga florile


Pe margini se pun plante curgatoare, cu sau fara flori, cu ajutorul carora cosul va avea un aspect interesant. In mijloc se pun flori frumoase, iubitoare de lumina, cum sunt petuniile. Clerodendrum este o planta cataratoare ideala pentru un cos suspendat cu flori. Aceasta are nevoie de caldura si umiditate. Florile alb cu rosu sunt extrem de atractive.

Calibrachoa este una dintre cele mai intalnite flori folosite in cosurile suspendate. Planta face multe flori in culori vibrante, care atrag atentia. O alta planta pe care o poti folosi pentru aranjamentul tau floral este Diascia. Aceasta mai este cunoscuta ca o planta de balcon, insa poate sa faca parte dintr-un cos suspendat. La fel ca in cazul Calibrachoa, la Diascia florile sunt intens colorate.

Cosurile suspendate pot fi pline cu flori sau se folosesc pentru a pune in valoare o singura planta. Nu utiliza in acest aranjament plante care au nevoie de spatiu pentru a se dezvolta.

Cosul suspendat iti ofera sansa de a-ti folosi creativitatea. Se pot face diverse combinatii de culori. Cele mai simple sunt combinatiile cu flori albe, acestea asortandu-se la orice alta culoare.


5 Agata cosul intr-un loc luminos


Este bine ca un cos suspendat cu plante sa fie prins intr-un loc la lumina si adapostit de vant. Pentru ca plantele sa nu se usuce, ar trebui ca ele sa aiba parte de lumina naturala, dar sa nu stea direct in soare. Iti poti decora terasa cu astfel de cosuri suspendate, balconul sau pergolele din gradina.


6 Intretine cosul cu plante


Cosul trebuie intretinut constant deoarece nu rezista multa vreme fara atentie. Uda cosul zilnic si, o data pe saptamana, adauga un fertilizator. Cand uzi cosul, pune apa in centru, pentru ca aceasta sa fie absorbita de tot compostul si lichidul sa ajunga astfel la toate plantele din cos.

Sursa foto: bigbloomersflowerfarm.blogspot.ro
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din plante-de-gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului