Plante de gradina

#gradina #plante gradina #buburuze gradina #bubureze plante

Plante care atrag buburuzele in gradina

Buburuzele sau gargaritele sunt insecte indragite nu doar pentru coloritul lor viu, ci si pentru beneficiile pe care le au asupra gradinii. Renumite pentru efectul nociv pe care il au asupra daunatorilor, ca afidele, buburuzele sunt o prezenta de dorit in spatiul din jurul casei. Cu ajutorul caror plante poti sa atragi gargarite, dar si cum poti sa le mentii in gradina ta, afla in continuare!

O metoda sigura de a atrage o multime de buburuze in gradina proprie este sa cultivi anumite tipuri de plante pe care gargaritele le prefera. Plantele in cauza reprezinta o sursa excelenta de hrana pentru aceste insecte benefice si, odata ajunse in gradina ta, nu se vor multumi doar cu polenul florilor - buburuzele vor infuleca pofticioase si daunatorii periculosi.

Gargaritele au o preferinta specifica pentru anumite plante, de aceea, iata ce anume ar trebui sa se regaseasca in gradina ta pentru a atrage buburuze:

Galbenele

Pe langa coloritul viu cu care iti inveselesc gradina, galbenelele au si avantajul de a atrage gargarite care se hranesc cu polen ascunzandu-se printre frunzele lor. Galbenelele au nevoie de un sol putin bogat, cu un drenaj bun si udari ocazionale pentru a se dezvolta armonios - ingrijirea in exces nu este necesara, intrucat poate avea rezultate nedorite. Pentru ca plantele sa produca o multime de flori, din primavara pana in toamna, taie regulat florile ofilite.

Arpagic

Arpagicul nu este doar gustos si hranitor, ci si o buna momeala pentru a atrage buburuze in gradina ta. Este foarte usor de cultivat, neavand nevoie de ingrijiri minutioase. Prefera solul bogat, bine drenat si amplasarea in lumina puternica. Florile de arpagic, care atrag gargaritele, apar in luna aprilie.

Cosmos

Disponibile intr-o bogatie de culori, florile de cosmos vor atrage, la randul lor, o puzderie de gargarite in spatiul din jurul casei. Polenul atat de indragit de buburuze este adapostit in interiorul florilor albe, roz, portocalii, galbene, violet sau purpurii, cu un diametru de 5 - 10 cm. La fel ca in cazul galbenelelor, cu cat tai mai frecvent florile ofilite, cu atat te vei bucura pentru mai mult timp de prezenta florilor de cosmos si, implicit, a gargaritelor, in gradina ta.

Pentru a te bucura de florile de cosmos si anul urmator, permite-le catorva dintre florile uscate sa isi scuture semintele si, astfel, sa se imprastie in gradina ta.

Alte plante care atrag gargarite in gradina

Pe langa plantele mentionate deja, mai exista o multitudine care vor atrage si pastra buburuzele in gradina ta. Iata-le pe cateva dintre ele:
 

  • Papadia
  • Mararul
  • Spilcutele
  • Mustarul
  • Coriandrul
  • Feniculul
  • Coada soricelului
  • Craitele etc.

 

Cum pastrezi buburuzele in gradina

Odata ce le-ai atras si le-ai oferit hrana potrivita, este important sa stii si cum sa pastrezi pretioasele buburuze in gradina. O idee buna, asadar, ar fi sa limitezi folosirea insecticidelor care nu vor distruge doar daunatorii, ci si insectele benefice. In plus, o sugestie demna de luat in seama ar putea fi udarea frecventa a plantelor - buburuzele adora apa. Alege sa uzi culturile din gradina dimineata devreme sau seara, dupa apus, pentru a limita pierderea de apa prin evaporare.

Foto: ecohomeresource.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din plante-de-gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului