Plante de gradina

#iedera englezeasca #plante ghiveci #ghiveci #petunie

5 ghivece cu plante pe care sa le pui la usa de la intrare

 

Daca in casa ti-ai pus ghivece cu flori mai peste tot, pe hol, la ferestre, in dormitor, ei bine, nu uita nici de intrarea casei. Practic, poarta de acces in locuinta este ca o carte de vizita. De felul in care arata depinde prima impresie pe care si-o fac intotdeauna oaspetii.

Si usa casei merita un plus de verdeata. Plantele potrivite sunt cele care vor da viata locului si vor crea un tablou primitor.

Iata cam care sunt plantele potrivite pentru a fi asezate pe pridvor, in fata usii:

Iedera englezeasca

 

Daca vrei o planta usor de intretinut, careia sa nu ii duci prea mult grija, atunci alege iedera englezeasca. Poti sa o lasi sa coboare din ghiveci sau sa o lasi sa se catere pe perete. Arata extrem de elegant si cu siguranta ii va da casei un aspect interesant.

Arbusti topiary

 

Arta topiary inseamna taierea plantelor care formeaza gardul viu in diverse forme, geometrice sau care aduc cu chipuri de animale. Genul acesta de ornamente este foarte apreciat in gradinile publice si poate fi preluat pentru a-ti decora intrarea casei.

Petunii

 

Daca usa din fata casei se afla in bataia soarelui mai toata ziua, atunci petuniile sunt o optiune colorata care iti va permite sa iti impodobesti intrarea cu flori. Pune-le in ghivece sau intr-o jardiniera si lasa-le sa se „scurga” pe langa perete.

Arborele umbrela

 

Arborele umbrela (schefflera amate) prefera lumina a soarelui si temperaturi mai ridicate. Poti sa-l tai dupa forma dorita, dar asigura-te ca il rotesti in mod regulat, deoarece e tentat sa se indrepte si sa se dezvolte mai mult catre lumina. E important sa duci ghiveciul in casa cand temperaturile incep sa scada.

Lamai

 

Nu, nu ai nevoie de o curte imensa pentru a creste un lamai sau un portocal. Poti creste un lamai chiar langa usa din fata casei si chiar si in interior, daca iti doresti. Asigura-te ca are parte de soare si ca este protejat de vant. Du in casa ghiveciul atunci cand vine iarna.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din plante-de-gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului