Plante de gradina

#gradina #apa #cactus

Gradini care consuma putina apa. Plante care rezista mult timp daca nu sunt udate

Exista alternative excelente de flori de gradina care se adapteaza la climele uscate si care nu necesita irigare sau care au nevoie de o cantitate foarte mica de apa si care, de asemenea, au o frumusete deosebita.

Cu alegerea plantelor care necesita putina apa, este posibil sa obtii gradini magnifice si splendide. Plantele potrivite pentru a fi plantate in gradini care necesita putina apa sunt asa-numitele xerofite. Sunt cele care rezista la perioade prelungite de seceta de pana la cateva luni si, uneori, mai multe, fara sa moara sau sa sufere daune. Aceste tipuri de plante sunt originare din climele desertice, si de stepă, cu perioade prelungite fara ploaie.

Cactusul


Poate cea mai cunoscuta planta care nu necesita udari frecvente, cactusul este ales datorita formelor speciale dar si pentru florile colorate care apar uneori. Cactusul, adevarata planta de desert, adora seceta si are nevoie de cantitati infime de apa la fiecare luna. Spre deosebire de alte plante el va suferi daca va fi udat mai mult si mai des, ajungand chiar sa putrezeasca.

Floarea de piatra

Aceasta este mare iubitoare de caldura. Ea creste si infloreste superb in gradinile scaldate de soare. Floarea de piatra este disponibila in culori variate, de la alba, roz si galben, pana la rosu, mov si violet si adora solul nisipos, avand nevoie de foarte putina apa pentru a se dezvolta.

Aloe Vera


O alta planta suculenta care nu are nevoie de multa apa pentru a se dezolva. Aloe Vera este recunoscuta prin faptul ca isi face propriile rezerve de umezeala si le foloseste ori de cate ori are nevoie. Rezervele plantei provin din apa primita o data la cel mult 10 zile. Astfel, planta se va dezvolta fara probleme.

Gaillardia aristata

Gaillardia aristata este o planta perena deosebit de atractiva, ideala pentru gradina de vara cu flori. Planta are flori din iunie pana in octombrie si se propaga prin seminte, in perioada martie-aprilie sau in septembrie. Cele mai recomandate zone pentru a creste Gaillardia aristata sunt cele de campie, insa se dezvolta si in alte regiuni. Aceasta prefera un sol cald si uscat, preferabil nisipos, insa se adapteaza si la alte tipuri de sol, dar trebuie plantata intr-un loc foarte luminos, in plin soare.

Lantana

Lantana este o planta cameleonica prin coloritul viu al florilor sale ce atrag fluturii. Ea poate fi plantata in gradina sau ghiveci. Nu se impaca prea bine cu frigul, de aceea iarna ar trebui replantata intr-un ghiveci care sa stea intr-un loc in care temperatura nu scade sub 10 – 13 grade Celsius. Tot spre sfarsitul anului este indicat sa tunzi ramurile pana la 15 cm de sol/baza plantei pentru a stimula inflorirea.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din plante-de-gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Andreea Uceanu: Flori de Ziua Copilului

Expertul Acasa.ro, designerul de buchete de flori Andreea Uceanu

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Andreea Uceanu: Flori de Ziua Copilului

Expertul Acasa.ro, designerul de buchete de flori Andreea Uceanu

Pune o intrebare