Plante de gradina

#cosuri impletite #cosuri ratan #cosuri #ghivece suspendate

4 ponturi pentru plantele in cosuri suspendate

Plantele in cosuri suspendate constituie o modalitate excelenta de a folosi spatiul pe verticala si de a decora cu flori spatiile mici. Afla 4 ponturi pentru aceste plante potrivite pentru balcoane, terase si gradina.

1 Foloseste plantele in cosuri suspendate in designul exterior

Plantele in cosuri suspendate sunt o alegere potrivita pentru a exploata spatiul pe verticala atunci cand vrei sa infrumusetezi un zid, un stalp sau chiar trunchiul unui copac. Aceste plante aduc o pata de culoare in colturile din partea superioara a razei vizuale, inveselind un perete sau un stalp.

Totodata, aceste plante sunt o solutie ideala pentru amenajarea exterioara a spatiilor inguste, cum sunt balcoanele decorative, foarte inguste. Poti prinde cosurile suspendate cu flori pe terase, balcoane, spaliere, deasupra sau dedesubtul ferestrelor etc.

Cosurile constituie si o modalitate de a creste plante exotice decorative prin flori sau frunze, in special cele in cascada.

In magazinele de specialitate exista cosuri ornamentale pentru plantele suspendate. Unele dintre cele mai frumoase sunt cele cu suport din fier forjat in diverse forme: inimi, colivii etc. Astfel de accesorii au un rol estetic in sine, pe langa cel al florilor pe care le gazduiesc. Suporturile pot fi atarnate de copaci in gradina sau pe terasa casei.

Cand amenajezi in gradina un colt relaxant, cu banci, tabureti sau sezlonguri, in jurul acestora pot fi prinse cosurile cu plante suspendate pentru a crea o atmosfera romantica, de vara. Poti face acest lucru inclusiv in cazul unui foisor de gradina.

2 Pregateste cosul cu flori

Un cos suspendat cu flori trebuie sa fie captusit cu muschi sau cu carton. Foloseste o farfuriuta pentru ca apa sa se pastreze la baza plantelor. Pana la jumatatea cosului se pune compost pentru ghiveci. Adauga plantele astfel incat pe margini sa atarne cele mai lungi, pentru un efect dramatic. Utilizeaza plante stufoase pentru un aspect compact al cosului.

3 Intretine cosul cu flori suspendate

Pentru ca florile suspendate sa se pastreze proaspete cat mai mult timp, este important sa-l intretii corespunzator. Cosul nu poate fi suspendat intr-un loc unde este expus curentilor reci sau unde este expus la intemperii. Florile tale suspendate traiesc in sezonul cald, pana la primul ger. In zilele caniculare, muta cosul suspendat dintr-un loc unde este in plin soare intr-un loc la umbra. Uda plantele regulat, cel putin o data pe zi.

Utilizeaza un fertilizator special pentru plantele suspendate si foloseste-l conform instructiunilor de pe ambalaj.

Inlatura florile uscate pentru a incuraja planta sa faca alte flori. Poti face acest lucru de 2-3 ori pe saptamana.

4 Ia-ti notite despre evolutia plantelor suspendate in cos

Cand ingrijesti plantele suspendate in cos, este util sa-ti iei notite despre evolutia acestora. Anul viitor vei sti ce modificari sa faci pentru a asigura o sursa mai buna de lumina naturala, o irigare mai buna sau alte elemente care pot fi imbunatatite.

Sursa foto: treehugger.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din plante-de-gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna: Gradina ca un tablou

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna

Pune o intrebare