Plante de apartament

#mucegai #plante de apartament #plante #umezeala

Plantele care te scapa de umezeala si mucegaiul din casa! Trebuie sa le ai si tu!

Umiditatea are si ea rolul sau intr-o locuinta, insa atunci cand este prea mare poate cauza probleme. O umiditate scazuta poate cauza probleme respiratorii, poate distruge mobilierul din lemn, in timp ce un nivel prea ridicat de umiditate duce la dezvoltarea mucegaiului si a altor bacterii. 

In situatia in care descoperi ca umiditatea din casa ta este scazuta poti folosi un umidificator. Daca umiditatea este in exces, ai nevoie de dezumidificator. Exista insa o alternativa naturala pentru aceasta situatie: plantele de apartament. 

Sunt studii care arata ca iedera poate contribui la mentinerea unui nivel echilibrat de umiditate in interiorul unei case, dar capacitatea acestei plante de a regla nivelul de umiditate este limitata si poate varia in functie de specie si de conditiile de mediu. De asemenea, se spune ca iedera poate contribui la mentinerea unui nivel echilibrat de umiditate in interiorul unei case, dar capacitatea acestei plante de a regla nivelul de umiditate este limitata si poate varia in functie de specie si de conditiile de mediu. 

Feriga poate fi si ea de ajutor deoarece absoarbe excesul de umezeala. Are frunze care sunt bogate in puf sau perisori fini pe partea inferioara. Perisorii respectivi permit absorbtia umiditatii din aer si retinerea acesteia in jurul plantei.

 Crinul pacii reprezinta o planta care are unele caracteristici care o fac potential utila in mentinerea nivelului de umiditate intr-o casa. De asemenea, purifica aerul.

 Trestia muta sau Dieffenbachia este o planta care iubeste umiditatea. Daca te confrunti cu umiditate ridicata aceasta planta iti va fi de folosi si o va absorbi. 

 Tillandsia este o alta planta pe care o poti tine in casa pentru a absorbi excesul de umezeala. Are radacini externe si isi ia apa si substante hranitoare din aer. 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din plante-de-apartament

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului