Plante de apartament

#plante de apartament #noroc #plante

Planta pe care trebuie sa o ai in casa. Aduce fericire si te ajuta sa-ti gasesti jumatatea

Plantele aduc o multime de beneficii in casele noastre, de la imbunatatirea calitatii aerului si atmosferei interioare pana la atragerea belsugului, a dragostei si binecuvantarii. Afla de mai jos care este planta despre care se spune ca se roaga pentru casa si fericirea ta.

 

Sunt multe credinte care spun ca exista plante care aduc dragoste, noroc si bunastare in casa, iar Maranta este una dintre ele. Aceasta are numele de la  Bartolomeo Maranti, un botanist venetian celebru in secolul al XVI-lea, si are originea in America Centrala si de Sud.

Este o planta care are o inaltime de aproximativ 45 de centimetri si produce 5-6 frunze noi in fiecare an. Infloreste doar vara, cu flori mici si albe. Farmecul ei insa consta in frunze, nu in flori. Frunzele se ridica sau se inchid in timpul noptii si se deschid din nou in timpul zilei. Acest fenomen este cunoscut sub numele de "raspuns la lumina".

Maranta face parte din plantele decorative, cu frunze atragatoare si care sunt cunoscute si sub numele de "plante de calatorie" sau "plante care se roaga".

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din plante-de-apartament

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Andreea Uceanu: Ce flori se poarta vara aceasta?

Expertul Acasa.ro, designerul de buchete de flori Andreea Uceanu

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului