Plante de apartament

#ingrijire plante #plante #udare plante #planta deshidratata

Invata sa readuci la viata o planta deshidratata!

Zilele calduroase de vara pot afecta cresterea si dezvoltarea plantelor din ghivechi, cauzand deshidratarea lor si ingalbenirea frunzelor. Pentru a impiedica ofilirea plantelor, este important sa le acorzi o atentie deosebita in sezonul estival si sa le tratezi corespunzator. Iata cateva ponturi care te vor ajuta sa revigorezi o planta deshidratata.


1. Ia masuri din timp

La fel ca fiintele umane, si plantele au nevoie de primul ajutor! Asadar, primul pas pentru a salva o planta este sa iei masuri din timp, odata ce observi primele semne de deshidratare. Frunzele ingalbenite pot reprezenta un mecanism de protectie pentru a preveni pierderea umiditatii din zona radacinii. De aceea, este indicat ca, atunci cand frunzele incep sa se ingalbeneasca, sa intervii cu solutii care sa ajute planta.


2. Uda planta

Daca planta nu da semne de imbunatatire dupa apusul soarelui, este recomandat sa uzi usor planta pana ce solul devine umed, dupa care sa asezi ghiveciul intr-un vas mai mare cu apa, unde sa il tii timp de zece minute. Nu este indicat sa lasi ghiveciul in apa mai mult de zece minute, intrucat expunerea la apa pe termen lung poate provoca putrezirea radacinii.


3. Schimba ghiveciul plantei

In cazul in care ai gasit de mult ori planta ofilita, dornica de a primi apa, este posibil sa fie din cauza solului care a devenit hidrofob. Acesta este un simptom de uscare, pe termen lung. Un alt motiv pentru uscarea plantei il reprezinta dezvoltarea accelerata a acesteia. In cazul in care planta a crescut foarte mult, ghiveciul ar putea fi prea mic pentru ea, motiv pentru care nu mai primeste suficienta apa.

Asadar, pentru a impiedica ofilirea totala a plantei, este recomandat sa inlocuiesti ghiveciul cu unul mai incapator si sa adaugi in compozitia solului agenti de umectare care ajuta compusii de proasta calitate din sol sa absoarba umezeala.


4. Foloseste cristale de apa

Printre agentii de umectare benefici solului se numara si cristalele de apa. Acestea vor ajuta solul sa retina apa, astfel ca perioada dintre doua udari va fi mai lunga, iar sansele ca planta sa se ofileasca vor scadea considerabil.

Sursa foto: nwitimes.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din plante-de-apartament

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna: Gradina ca un tablou

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna

Pune o intrebare