Plante de apartament

#flori #toamna #buchet #chuchet flori toamn

Invata sa faci un buchet perfect de flori tomnatice

Profita de florile superbe de toamna si incearca sa realizezi fara ajutorul unui profesionist buchete perfecte, cu care sa iti decorezi locuinta sau pe care sa le faci cadou cuiva drag. Ai grija sa alegi specii de flori care arata minunat impreuna, sa le manevrezi cum se cuvine si sa le aranjezi in buchet, astfel incat sa le pui in valoare intreaga frumusete.

Intrucat ne aflam in anotimpul "pictat" in nuante ruginii si rosiatice, iti propunem sa creezi un buchet tomnatic pe baza nuantelor de fuchsia, galben, verde si visiniu. Acest curcubeu este completat de textura speciala a florilor pe care te invitam sa le folosesti, mai exact dalii, carciumarese si floarea soarelui.


Pregatirea florilor principale

Inainte de toate, este important sa iti pregatesti florile pentru o viata cat mai lunga in forma de buchet. Ia-le pe fiecare in parte si taie-le partea de jos a tulpinei, astfel incat sa le incurajezi sa absoarba mai multa apa.

Daliile, carciumaresele si floarea soarelui confera puncte focale minunate in buchet, atat prin dimensiunea lor, cat si prin nuantele atragatoare. O alta calitate a lor este ca au o tulpina lunga si viguroasa, care te ajuta sa le aranjezi mai usor in buchet.


Alegerea florilor ornamentale

Aproape la fel de importante ca florile principale in buchet sunt si cele ornamentale sau "de umplere". In acest caz, poti folosi splinuta, celosia, gomphrena globosa si frunze de Cosmos bipinnatus.

Textura voluminoasa a acestor plante decorative si nuantele lor seducatoare completeaza estetic buchetul, fara sa il supraincarce vizual. Tot ele ofera suport tulpinilor florilor principale.


Aranjarea florilor in buchet

Primul lucru pe care trebuie sa il faci este sa alegi florile ornamentale cu tulpina cea mai inalta si sa le aliniezi. Pune-le in fata lor pe cele medii, ca apoi sa integrezi daliile, floarea soarelui si carciumaresele, in locurile-cheie: partea centrala din fata, partile laterale si mijlocul buchetului.

Incearca sa ai un plan mental prestabilit despre florile pe care vrei sa le scoti in evidenta si cele cu rol de suport. Urmand acesti pasi, poti face oricand buchete de flori impresionante, ca un profesionist!



Sursa foto: care2.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din plante-de-apartament

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului