Plante de apartament

#plante de aparatament #plante de gradina #busuioc #plante #bambus #trifoi #violeta de parma #lacramioare

Plante care aduc bunastarea in casa si gradina ta

Daca vrei sa-ti transformi casa intr-un altar al fericirii si norocului si iti doresti sa atragi mereu energiile pozitive in viata ta, apeleaza la puterea miraculoasa a unor plante de apartament sau de gradina. Legendele spun ca unele plante ornamentale poarta noroc celor care le ingrijesc si ca sunt simboluri ale starii de bine. Iata cateva dintre cele mai la indemana plante decorative pe care sa le cultivi in gradina ori cu care sa-ti decorezi apartamentul pentru a atrage bunastarea in viata ta!


Bambusul norocos (Dracaena sanderiana)

Asa cum ii spune si numele, acest tip de bambus pare sa fie aducator de fericire si noroc in viata celor care il aleg pentru a-si decora casa cu el. Pe cat de simplu este de ingrijit, pe atat de multe virtuti magice are in viata ta. Faptul ca se mentine verde si frumos, in orice anotimp, simbolizeaza norocul, bunastarea si prospetimea.


Lacramioara (Convallaria majalis)

Lacramioara este considerata planta dragostei si a iubirii. Este frumoasa si delicata, perfecta pentru a fi plantata in casa sau gradina, mai ales daca esti in cautarea jumatatii tale. Lacramioara atrage armonie in viata ta si iti deschide calea catre cunoasterea iubirii adevarate.


Busuiocul (Ocimum basilicum)

Este gustos si parfumat in mancaruri, dar mai "apetisant" este sa il ai cultivat in gradina sau in casa, in ghiveci, datorita puterilor binefacatoare pe care le are in viata ta. Potrivit legendelor, busuiocul verde, tinut in ghiveci sau plantat in gradina, este un simbol al norocului si armoniei, pe care trebuie sa il ai in casa ta.


Trifoi (Oxalis)

Se spune ca doar trifoiul cu patru foi este purtator de noroc, insa traditia spune ca indiferent de numarul frunzulitelor, ramane una dintre plantele care trebuie tinute aproape de casa, pentru succes si prosperitate. Daca nu ai gradina in care sa-ti asterni un "covor" de trifoi, incearca sa plantezi cateva fire intr-un ghiveci si sa-l tii in casa. Ai grija insa sa il mentii mereu verde si sa il ingrijesti corespunzator, altfel, s-ar putea ca norocul sa te paraseasca mai repede decat crezi.


Violeta de Parma (Saintpaulia jonantha)

Pe langa faptul ca este una dintre cele mai frumoase plante ornamentale pentru casa, este si purtatoare de noroc, aducand bunastarea in sanul familiei tale. Violeta de Parma este recunoscuta pentru puterile miraculoase pe care le are pentru o viata armonioasa de cuplu si pentru mai mult noroc in dragoste.



Sursa foto: fantom-xp.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din plante-de-apartament

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Andreea Uceanu: Flori de Ziua Copilului

Expertul Acasa.ro, designerul de buchete de flori Andreea Uceanu

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna: Bucataria din balcon

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna

Pune o intrebare