Plante de apartament

#plante de apartament #plante #ovaz

Fulgii de ovaz, miracol pentru plantele de apartament

 

In situatia in care unele flori din ghivece s-au ofilit nu te grabi sa le arunci la gunoi. De asemenea, nici nu da fuga la magazinele de specialitate pentru a cumpara tratamente scumpe. Exista un remediu natural pe care este indicat sa il incerci. 

Vei vedea cum plantele tale incep sa isi revina si cresc din nou datorita decoctului terapeutic din fulgi de ovaz. Datorita compozitiei sale, bogate in oligoelemente utile, fulgii de ovaz au un efect favorabil asupra starii plantelor de apartament. Acestia contin fosfor, potasiu, calciu, dar si multe alte substante care sunt necesare pentru cresterea sanatoasa a florilor de interior. 

Faina de azot ajuta la echilibrarea cantitatii de azot din substrat si la imbunatatirea schimbului de gaze in sol. In plus, fulgii de ovaz sunt capabili sa intareasca sistemul radicular al plantelor.

Ce ai de facut? Pune jumatate de pahar de fulgi de ovaz intr-un litru de apa curata. Lasa-i la infuzat o jumatate de ora. Apoi scurge toata apa intr-un recipient separat. Toarna apa curata in apa scursa din fulgii de ovaz, respectand raportul de 1:4. Uda florile de interior cu produsul rezultat.

Mai poti incerca si urmatoarea metoda: macina fulgii de ovaz in pudra, apoi adauga-i pe pamantul din ghiveci. Amesteca bine pentru ca fulgii sa fie bine absorbiti. 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din plante-de-apartament

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna: Bucataria din balcon

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului