Plante de apartament

#ziua indragostitilor #trandafiri #ingrijire trandafiri

Cum sa pastrezi trandafirii proaspeti cat mai mult timp

Se apropie Ziua Indragostitilor si, odata cu ea, momentul ideal pentru oferit si cadouri si buchete de flori. Trandafirii se numara printre cele mai populare alegeri pentru aceasta ocazie, asa ca este bine sa stii cum sa pastrezi cat mai mult timp un astfel de buchet, pentur a profita din plin de frumusetea si parfumul acestor flori. Iata cateva sfaturi care sa te ajute sa le pastrezi cat mai mult.



1. Vaza de flori trebuie sa fie perfect spalata si curatata de bacterii. Inainte sa asezi buchetul de trandafiri in interiorul vazei, curat-o cu un burete abraziv si clateste-o cu apa fierbinte. Poti s-o cureti chiar si cu putin clor pentru a omori bacteriile care reduc prospetimea trandafirilor.

2. Cel mai bine este sa depozitezi vaza cu trandafiri intr-un loc racoros. Aceasta mutare va mentine florile proaspete mai mult timp. Ai putea chiar sa bagi trandafirii in frigider pe timpul noptii sau sa le pui apa rece de la frigider, din cand in cand.

3. Pulverizeaza cateva picaturi de clor in apa, inainte sa introduci buchetul de trandafiri. Clorul va preveni aparitia si inmultirea bacteriilor.

4. Din cand in cand, poti introduce trandafirii in apa calduta. Apa calda ii va mentine proaspeti, iar trandafirii proaspat taiati absorb mai usor apa calda decat cea la temperatura camerei.

5. Indeparteaza intotdeauna frunzele din partea inferioara a firului de trandafir. Acestea putrezesc usor in apa si conduc la dezvoltarea si raspandirea bacteriilor.

6. Indeparteaza mereu ambalajul, inainte sa introduci buchetul de trandafiri in apa. Chiar daca ambalajul ti se pare frumos si decorativ, vopseaua si compusii chimici care intra in compozitia ambalajului se dizolva in apa florilor si dauneaza foarte tare acestora.

7. Taie cativa centimetri din partea inferioara a firului de trandafir pentru ca acesta sa se poata hidrata bine. Poti taia chiar zilnic cate putin din tulpina pentru a-i prelungi astfel perioada de viata. Taieturile proaspete, in unghi de 45 de grade, mentin culorile trandafirilor mai vii, pentru mai mult timp.

8. Una dintre metodele de pastrare a trandafirilor proaspeti este sa pozitionezi vaza intr-un loc in care este umiditate scazuta si in care sunt feriti de lumina directa a soarelui. Acest lucru va preveni uscarea timpurile a florilor.

9. Schimba apa zilnic pentru a ajuta buchetul de trandafiri sa reziste mai mult.

10.
Daca ai posibilitatea de a culege trandafirii direct din gradina ta, trebuie sa stii ca acestia se culeg seara tarziu sau dimineata devreme, cand si-au luat portia de substante nutritive.

11. Pentru prelungirea duratei de viata a trandafirilor, ar trebui sa-i culegi pe cei sub forma de boboci, nu pe cei complet infloriti sau pe cei care au cateva petale deja uscate.

12. Trandafirii proaspat culesi se vor introduce imediat intr-o galeata de apa si vor fi tinuti cat mai putin timp posibil departe de o sursa de apa.

13. Pune in vaza cu apa pentru trandafiri un amestec de parti egale de suc proaspat stors de lamaie si apa.


Autor: Ioana Stanciulescu

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din plante-de-apartament

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului