Plante de apartament

#ingrijire plante de apartament #plante de apartament

Cum sa ingrijesti, in mod corect, plantele de apartament. Multe persoane fac greseli sau omit pasi esentiali

Plantele de interior necesita o ingrijire speciala, fiecare in functie de tipul sau. Astfel, e bine sa stii care sunt greselile pe care le faci, fara sa iti dai seama, atunci cand iti ingrijesti plantele de interior. 

Multe plante de interior au nevoie de multa lumina sau apa. Pentru ca acestea sa fie viguroase si sa ramana sanatoase trebuie ingrijite corect. Iata cateva sfaturi importante pentru ingrijirea cat mai corecta a acestora:

Udarea - evita imbibarea cu apa deoarece radacinile mor, iar planta nu va mai putea absorbi apa si nutrientii. Uda-le doar dupa ce ai verificat cat de umed este pamantul. Se intampla uneori ca la suprafata sa fie uscat, insa la adancime sa fie in continuare umed.

Sterge praful de pe frunze - daca vei face asta planta poate respira din nou. Foloseste o carpa umeda sau produsele de ingrijire a frunzelor. In lunile de iarna, este necesar sa pulverizezi apa pe frunze. 

Furnizarea nutrientilor - toate plantele  au nevoie de azot, fosfat si potasiu, acestia fiind nutrienti pentru crestere si sanatate, prin urmare fertilizeaza in mod regulat plantele tale de interior. 

Schimbarea ghivecelor - este neaparat necesar sa schimbi ghivecele plantelor pentru ca acestea sa creasca mai bine. Radacinile cresc de-a lungul peretelui ghiveciului, iar cresterea plantei deasupra pamantului se reduce. Schimba ghiveciul plantelor de interior o data la doi, trei ani, iar in cazul plantelor mai mari o data la patru, cinci ani, schimband si pamantul.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din plante-de-apartament

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna: Bucataria din balcon

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna

Pune o intrebare