Plante de apartament

#ingrijire floare de ceara #ingrijire hoya #hoya #floare de ceara

Cum sa ingrijesti corect Hoya - floarea de ceara

Hoya, cunoscuta si sub denumirea de floarea de ceara, este o planta de tip ornamental, ideala pentru a imbogati aspectul locuintei tale. Insa, ca orice alta planta, Hoya are nevoie de ingrijiri speciale pentru a se dezvolta in voie.

Iata cum trebuie sa ingrijesti in mod corect Hoya, astfel incat sa te poti bucura de frumusetea si parfumul florilor sale cat mai mult timp.

Ce trebuie sa stii despre Hoya, floarea de ceara

Hoya este destul de populara printre persoanele care iubesc plantele, aspect datorat in special urmatoarelor trei motive: este usor de ingrijit, are un aspect deosebit si este ideala pentru a curata aerul din interiorul casei.

Aceasta este o planta cataratoare, cu tulpini puternice a caror inaltime poate ajunge si pana la patru metri. Fiind o planta cataratoare, Hoya are nevoie de un suport pe care sa creasca. O scarita speciala pentru plante este indispansabila in acest caz.

In ceea ce priveste florile, acestea sunt dispuse in buchetele cu flori de mici dimensiuni. Acestea au o forma de stea, sunt de culoare alba sau roz, iar in partea centrala au nuante de rosu. Frunzele plantei sunt lucioase si au o nuanta de verde inchis.

Avantajul acestei plante este nu are nevoie de ingrijiri speciale. Iata cat este de usor de ingrijit!

Cum sa ingrijesti Hoya - floarea de ceara

Cu toate ca Hoya nu este o planta pretentioasa este indicat sa ai in vedere cateva aspecte importante de ingrijire.

Lumina si temperatura

Hoya are nevoie de lumina pentru a putea flori, insa este indicat sa ii asiguri o iluminare indirecta. De aceea, este de preferat ca in timpul verii sa o feresti de razele directe ale soarelui. In ceea ce priveste temperatura optima, floarea de ceara trebuie ferita de inghet si de canicula – iarna nu trebuie ca temperatura sa fie mai mica de 12 grade Celsius, iar vara sa nu fie mai mare de 27 de grade Celsius.

Udarea si fertilizare

Hoya trebuie udata in mod frecvent in timpul verii, urmand ca pe timpul iernii acest proces sa fie facut mult mai rar, de maximum doua ori pe luna.

Hoya are nevoie de un sol bine drenat. In timpul perioadei de crestere, ii poti aduga ingrasamant, insa acest aspect este optional.

Intretinere

Hoya poate fi tinuta la geam, insa in timpul verii, daca soarele bate direct in geam la amiaza, este indicat sa muti planta intr-un loc ferit. Soarele poate duce la arderea frunzelor si la distrugerea plantei.

Incearca sa nu muti planta cand are boboci sau flori deoarece acestea sunt fragile si sensibile si se pot rupe usor.

Sursa foto: pixabay.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din plante-de-apartament

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna: Gradina ca un tablou

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna

Pune o intrebare