Plante de apartament

#plante de interior #amenajare casa #decorare casa #plante de apartament #decor interior #plante

6 copacei de interior perfecti pentru casa ta

Un copac de interior schimba aspectul intregii incaperi. Cu cat poate sa creasca mai inalt si sa incante cu frunzele mari si bogate, cu atat un copac de interior poate sa bucure privirile si sa isi faca mai usor loc in casa.

Te gandesti sa iti achizitionezi un copac de interior? Iata cateva idei care pot fi o buna alegere.

Smochin-lira

Sursa foto:pinterest.com

Smochinul-lira sau Ficus lyrata este un copac de interior in tendinte. Multi il prefera in interior datorita aspectului sau cu frunze late si dese. Pe masura ce ajunge la maturitate, Smochinul-lira seamana din ce in ce mai mult cu un copac veritabil. Smochinul-lira are nevoie de lumina indirecta si ii va merge bine daca va fi amplasat langa o fereastra spre est. Copacul nu se uda foarte des, ci doar atunci cand pamantul din ghiveci este uscat la suprafata.

Ficusul de cauciuc

Sursa foto:waitrosegarden.com

Ficusul de cauciuc creste in multe tipuri de sol si se gaseste intr-o varietate de culori, frunzele lui fiind adesea pestrite, tricolore sau un verde atat de inchis cat se confunda cu negrul. Ficusul de caucuic are nevoie de lumina indirecta si de apa, o data pe saptamana.

Calamondin

Sursa foto: juniperhome.com

Calamondin sau Citrus mitis este un copacel fructifer care va inveseli prin aspectul sau orice incapere. Spre deosebire de alti pomi fructiferi care se dezvolta mai bine in ghivece afara, Calamondinul poate sta foarte bine si in interior. Copacelul face fructe mici si foarte acre, iar in perioada de inflorire va parfuma incaperea cu un miros suav.

Planta de jad

Sursa foto: pinterest.com

Planta de jad, care mai este cunoscuta si sub denumirea de Crassula argentea, este o planta de interior foarte cautata, datorita aspectului sau si pentru ca este foarte usor de intretinut. Planta are frunzele rotunde si suculente si multi o cauta pentru ca poate ajunge destul de repede si la un metru inaltime, dand viata incaperii in care este amplasata. Planta de jad are nevoie de aer cald si uscat si nu are nevoie de apa prea multa. Daca frunzele incep sa se ingalbeneasca, e necesar sa le indepartezi si sa te asiguri ca planta nu are prea multa sau prea putina apa.

Smochinul plangator

Sursa foto:houstoninteriorplants.com

Smochinul plangator sau Ficus benjamina este un alt copac de interior tot mai popular. Acest tip de ficus este atat de cautat tocmai pentru ca este foarte tolerant atunci cand nu are suficienta lumina, spre deosebire de alte plante de interior. Smochinul plangator are nevoie sa fie udat cu moderatie. Daca observi ca incep sa ii cada frunzele, s-ar putea sa fie din cauza unei schimbari bruste de temperatura sau lumina.

Yucca

Sursa foto:plantstore.co.uk

Yucca este un copac de interior usor de recunoscut, datorita frunzelor sale lungi si ascutite, asemenea unor sabii. Yucca se dezvolta foarte bine daca are cat mai mult soare. Cat priveste udatul, Yucca nu are nevoie de foarte multa apa, asa ca ii poti face loc in locuinta ta daca te numeri printre cei care adora plantele de interior, dar nu au foarte mult timp sa se ocupe de ele.

Sursa foto principala: pixabay.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din plante-de-apartament

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Andreea Uceanu: Ce flori se poarta vara aceasta?

Expertul Acasa.ro, designerul de buchete de flori Andreea Uceanu

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Andreea Uceanu: Ce flori se poarta vara aceasta?

Expertul Acasa.ro, designerul de buchete de flori Andreea Uceanu

Pune o intrebare