Plante de apartament

#udare plante #plante de apartament #plante #concediu

Cum eviti ofilirea plantelor cand esti plecat in concediu

Urmeaza sa pleci in concediu si nu are cine sa-ti ude platele? Nu trebuie sa-ti faci griji. Exista cateva metode simple la care poti apela, pentru a le asigura plantelor tale umiditatea de care au nevoie.

Protejeaza plantele din balcon

Daca ai un balcon incapator si tii plantele in acesta trebuie sa le protejezi pe perioada concediului. Muta-le pe cele care nu au nevoie de expunere zilnica la soare, intr-un loc umbros. Astfel, apa nu se va evapora la fel de rapid, precum in cazul celor ce stau in permanenta la soare. Lasa in schimb plantele suculente in bataia directa a soarelui, deoarece acestea rezista fara apa zile in sir.

Foloseste o sticla cu apa

Pentru a mentine plantele ude in perioada concediului, foloseste cate o sticla cu apa pentru fiecare ghiveci. Desigur, in functie de dimensiunile ghiveciului vei fi nevoit sa apelezi la sticle de 0,5 litri, 1 llitru sau 2 litri.

Tot ce trebuie sa faci este sa umpli sticla cu apa si sa-i gauresti dopul in mai multe locuri. Infige apoi sticla cu dopul in pamantul din ghiveci. Astfel, le vei asigura plantelor tale necesarul de umiditate pentru o saptamana, sau chiar doua.

Apeleaza la metoda sforii

Metoda sforii este o metoda foarte simpla de a uda florile. Functioneaza insa numai in cazul ghivecelor mici. Adauga o ssfoara in ghiveci, care sa iara prin una dintre gaurile de scurgere din acesta. Introdu apoi ghiveciul intr-un vas cu apa, avand grija ca acesta sa nu atinga apa. Sfoara va transfera apa din vas in ghiveci, mentinand umiditatea solului.

Sursa foto principala: pexels.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din plante-de-apartament

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Andreea Uceanu: Flori de Ziua Copilului

Expertul Acasa.ro, designerul de buchete de flori Andreea Uceanu

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului