Plante de apartament

#plante de apartament #gradina #copaci de apartament

Copaci ideali pentru apartament

Copaceii de apartament sunt o solutie excelenta pentru a da viata locuintei tale. Mai spectaculosi si mai mari decat plantele obisnuite de interior, copacii au toate sansele sa se dezvolte armonios in locuinta ta daca alegi varietatile potrivite. Descopera, asadar, cateva tipuri de copaci, ideali pentru apartament!

Copaci din genul Citrus

Arborii din genul Citrus (portocal, lamai, mandarin etc.) se preteaza perfect cultivarii in apartament, intrucat pot fi crescuti cu usurinta in ghivece, intocmai ca oricare alte plante de interior. In plus, produs flori foarte parfumate, care apar de-a lungul intregului an. Totusi, este important sa retii ca acesti pomi fructiferi au nevoie de multa lumina pentru a se dezvolta armonios si prefera temperaturile relativ ridicate. De asemenea, nu ar strica sa ii scoti pe balcon, terasa sau in gradina pe timp de vara. Nu in ultimul rand, fii atent la daunatori, intrucat copaceii din genul Citrus risca sa fie atacati de o varietate de insecte.

Copaci din genul Ficus

Genul Ficus cuprinde plante variate, cu dimensiuni dintre cele mai diferite, de la arborii care ating 30 m inaltime pana la speciile pitice, taratoare. De regula, sunt plante usor de cultivat si ingrijit, nefiind pretentioase.

Pentru a le asigura copacilor din genul Ficus dezvoltarea corespunzatoare, amplaseaza-i intr-un mediu cu umiditate ridicata, cu lumina indirecta, si uda-i periodic, asigurandu-te ca solul are timp sa se usuce intre doua udari.

Specii de Ficus, ideale pentru apartament, sunt, printre altele, smochinul plangator (Ficus Benjamina), falsul smochin (Ficus Lyrata) sau Ficus elastica, cea mai raspandita varietate de ficus.

Copaci din genul Dracaena

Genul Dracaena include circa 40 de specii de copaci si arbusti suculenti, printre care se numara si varietati care pot fi cultivate cu usurinta ca plante de interior. Un exemplu in acest sens este Dracaena marginata, un arbore cu trunchi ramificat, cu buchete de frunze in varf, ce poate atinge o inaltime de circa 3 m. Adora lumina puternica, insa se descurca excelent si in penumbra. Frunzele sale lungi trebuie curatate in permanenta de praf si murdarie pentru a-si pastra aspectul deosebit.

Palmieri

Palmierii reprezinta alte alegeri excelente pentru decorarea unui apartament, in special daca urmaresti sa creezi o atmosfera tropicala. Din fericire, palmierii sunt in general plante usor de ingrijit, care fac fata cu brio unui nivel variat de luminozitate (desi prefera lumina din belsug). Totodata, prefera solurile umede si se dezvolta excelent daca primesc ingrasamant lunar.

Desi sunt plante care cresc lent, palmierii isi pastreaza tendinta de a atinge dimensiuni impresionante, fapt care s-ar putea dovedi neplacut atunci cand ii cultivi in interiorul locuintei. De aceea, se recomanda sa ii transplantezi cat mai rar, astfel incat sa nu le accelerezi si mai mult procesul de dezvoltare.

Specii de palmieri, ideale pentru apartament: palmierul Kentia, palmierul Areca, palmierul Phoenix etc.

Foto: dutchbritishlove.wordpress.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din plante-de-apartament

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului