Plante de apartament

#iedera dracului #plante de apartament #crin #iedera #filodendron #plante cataratoare #passiflora #floarea de ceara #crin de malabar

Cele mai frumoase plante cataratoare de apartament

Luxuriante, cu frunze si flori impresionante si cu un parfum delicat, plantele cataratoare pot fi crescute acum si in apartament. Exotice si delicate, plantele cataratoare de apartament necesita o ingrijire minima. Daca esti iubitor de plante si iti doresti sa iti impresionezi prietenii cu specii de flori inedite, alege plantele cataratoare care vor conferi casei tale un suflu noi. Descopera mai jos care sunt cele mai frumoase plante cataratore de apartament!


1. Floarea de Ceara

Hoya Carnosa sau Floarea de Ceara este un mic arbust catarator, originar din Asia. Are frunze carnoase, cu flori micute, roz, cu un aspect ca de ceara sau portelan. Florile de Hoya sunt asezate in manunchiuri sau in coroana si au stamine in nuante puternice de rosu si violet.

Floarea de Ceara are nevoie de cativa ani de crestere pana la aparitia primelor boboci, insa dupa aceasta perioada de dezvoltare va inflori in fiecare an. Planta are nevoie de multa lumina si apa, ceea ce va stimula procesul de inflorire. Pentru ca floarea sa se catere este recomandat sa o legi de carlige.


2. Filodendronul

Filodendronul este o planta cataratoare cu frunze uriase, in forma de inima. Planta infloreste dupa 10 - 12 ani, iar fructul carnos este comestibil. Aceasta planta este ideala pentru apartament deoarece se dezvolta foarte bine la temperaturi de 15 - 20 de grade. Incearca sa agati planta de arace acoperite in muschi, deoarece absoarbe foarte bine umezeala.

La maturitate, filodendronul ajunge la 2 metri si poate fi intins de-a lungul peretilor.


3. Iedera Dracului

Iederea Dracului impresioneaza prin aspectul interesant, datorat frunzelor patate, in diferite nuante de verde si galben. Este o planta cataratoare, care se adapteaza rapid conditiilor din apartament.

Iedera Dracului este o planta perena, originara din Insulele Solomon, care atinge dimensiuni de 12 metri in mediul natural. In ghiveci, planta ajunge pana la aproximativ 2 metri. Planta nu inforeste in apartament, doar in mediul natural, iar floarea are forma de spic, de culoare galbena.


4. Crin de Malabar

Crinul de Malabar este o planta agatatoare, originara din Africa tropicala. Are frunze de un verde stralucitor si flori in culori aprinse. Planta infloreste din iulie pana in octombrie, iar in apartament ajunge pana la o dimensiune de 2 metri.

Crinul de Malabar este o planta spectaculoasa datorita florilor sale mari, de 10 - 12 cm in diametru. Deoarece ii place sa se catere, trebuie sa agati planta pe suporti inalti si sa o lasi sa se dezvolte. Are nevoie de mult aer si umiditate, astfel ca este bine sa ii pulverizezi frunzele frecvent.


5. Passiflora

Passiflora este o planta cataratoare, cu un aspect exotic, extrem de interesant. Se dezvolta foarte bine in conditiile din apartament si are nevoie de un loc ferit de curent si de lumina directa a soarelui. Originara din America de Sud, Passiflora se dezvolta rapid de primavara pana toamna si atinge o inaltime de 6 metri.

Passiflora infloreste de la inceputul verii pana toamna tarziu, iar florile au un parfum delicat.



Sursa foto: houseplantsguru.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din plante-de-apartament

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului