Plante de apartament

#plante de dormitor #somn odihnitor #iedera #insomnie #iasomie

5 plante de dormitor pentru un somn odihnitor. Afla care plante te ajuta sa te relaxezi

Cel mai bun somn e cel dormit in patul tau de acasa. Insa, nu intotdeauna te poti bucura de dulceata toropelii care te cuprinde inainte de a inchide pleoapele. De vina pot fi grijile de peste zi, aerul greu din casa sau chiar proasta inspiratie in alegerea plantelor din dormitor. Iata cum poti rezolva eficient problema insomniilor frecvente prin folosirea unor plante care sa induca somnolenta.

Gardenia

 

Foto: elephantine.typepad.com

Este drept ca delicata Gardenia Jasminoides, originara din Orientul Indepartat, este o planta dificil de ingrijit. Pe masura ce te obisnuiesti insa cu nevoia ei de a sta intr-un colt umbrit si la temperaturi constante de 18-22 de grade, parfumatul arbust va deveni o necesitate in casa ta.

Mireasma florilor albe de gardenia este in stare sa te trimita la somn in doar cateva minute. Inclusiv studiile efectuate de savantii germani pe soareci de laborator au arat ca parfumul de gardenia a avut asupra acestora influenta unei doze de valium.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din plante-de-apartament

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului