Plante de apartament

#Feriga Parul Fetei #planta zz #Anthurium #plante #begonia #iedera dracului #plante de aparatament

5 plante care nu se tem de intuneric

 

Te numeri si tu printre cei care nu au reusit niciodata sa isi decoreze casa cu plante verzi sau cu flori superbe pentru ca, pur si simplu, acestea nu au rezistat mediului oferit? Solutia este sa apelezi la acele soiuri de plante care rezista bine si atunci cand nu au lumina directa. Una dintre principalele cauze pentru care plantele de interior “mor” este aceea ca nu primesc lumina directa de care au nevoie. Uneori chiar simpla orientare a ferestrelor din casa nu permite acest lucru.

Partea buna este ca exista plantele care nu se tem de intuneric si care in acelasi timp arata deosebit, fac flori frumoase si sunt perfecte pentru a aduce in locuinta ta o tenta verde si multa prospetime.

Iata care sunt plantele care rezista bine chiar si atunci cand au foarte putina lumina sau chiar deloc.

Planta ZZ ( Zamioculcas zamiifolia)

 

Planta ZZ sau Zamioculcas zamiifolia este o planta careia ii place intunericul. ZZ este planta pe care ai intalnit-o poate pana acum in foaiere sau pe holurile intunecate din cladirile de birouri si poate ai avut impresia ca este artificiala. Planta ZZ se adapteaza bine in orice incapere in care nu exista prea multa lumina, in baie sau in camere unde este doar o mica fereastra sau lumina incandescenta. Planta ZZ este ideala pentru cei care nu au timpul necesar sau nu se pricep prea bine sa ingrijeasca florile si de obicei acestea ajung sa se ofileasca. Practic, planta ZZ are reputatia de a fi indestructibila.

Iedera dracului

Iedera dracului este o planta care se gaseste in diverse culori si forme. Frunzele subtiri si in forma de sulita fac din Iedera dracului planta ideala de plantat in ghivece suspendate. Planta are nevoie de apa doar o data pe saptamana, iar pamantul trebuie sa fie bine uscat intre udari, ceea ce face din Iedera dracului o planta ideala pentru cei care nu au timp sa se ocupe mult de florile din casa.

Feriga Parul Fetei

Cu frunzele lungi, delicate si proaspete este evident de ce planta si-a castigat numele de Feriga Parul Fetei. Acestei specii de feriga ii place umiditatea si lumina indirecta, slaba. Planta este perfecta pentru a fi tinuta in baie, un mediu in care se adapteaza cu usurinta si care ii prieste.

Begonia

Begonia este o planta de apartament extrem de populara, fiind o floare usor de intretinut, dar si de propagat. Begonia nu are nevoie deloc de lumina directa pentru a se dezvolta si a inflori.

Anthurium

Anthurium a fost o planta la moda in anii ’80 si de ceva timp a revenit in tendinte, datorita tehnicilor actuale de realizarea a aranjamentelor florale, asa cum este freakebana. Multe persoane aleg aceasta floare pentru interior, datorita florilor sale roz, rosii sau albe care arata deosebit. Planta este versatila si poate supravietui la toate nivelele de lumina indirecta, doar ca va creste mai incet atunci cand are mai putina lumina.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din plante-de-apartament

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului