Plante de apartament

#ingrijire aloe #aloe vera #plante de aparatament

Aloe Vera, planta perfecta pentru cei care uita sa ude florile

 

Cunoscuta pentru numeroasele sale beneficii pentru sanatate si frumusete, Aloe Vera este de asemenea foarte decorativa si usor de ingrijit, ceea ce o face extrem de potrivita si populara pentru cresterea in apartament.
 

Aloe Vera - beneficii remarcabile pentru sanatate

Datorita proprietatilor antiinflamatorii pe care le are, Aloe Vera reprezinta una dintre cele mai usoare si rapide remedii impotriva arsurilor, a taieturilor si a altor iritatii, fiind cea mai recomandata pentru arsurile solare. Pur si simplu se rupe una dintre frunze astfel incat sa se ajunga la gelul din intreior si se aplica pe suprafata ranita sau lezata. Nu este nevoie de o sticla intreaga de gel de Aloe Vera, cand avem nevoie doar de o cantitate infima, aceasta putandu-se obtine rapid din propria planta crecuta in casa.

Aloe Vera - depolueaza aerul

Pe langa beneficiile majore pe care le are asupra sanatatii, Aloe Vera este una dintre cele mai bune plante pentru curatarea poluantilor si a toxinelor din aer. Ea ajuta la eliminarea dioxidului de carbon din atmosfera si la inlocuirea acestuia cu oxigen. Un motiv in plus pentru a fi crescuta in apartamentele din orase sau din alte locatii in care calitatea aerului lasa de dorit.

Ingrijirea plantei Aloe Vera de interior

Daca ai o planta Aloe Vera in casa, trebuie sa tii cont de un singur lucru si anume de udarea in exces a acesteia. Ea trebuie udata o data sau de doua ori pe saptamana si are nevoie de un sol care sa ii asigure drenarea. In caz contrar, radacinile ii putrezesc si planta moare. Totusi, daca ea a fost udata in exces, se poate recupera astfel - se scoate din ghiveci si se pune departe de lumina directa a soarelui pentru a permite solului sa se usuce; dupa uscarea solului, radacina se curata de pamant si de portiunile putrede sau nesanatoase si apoi planta se replanteaza in sol proaspat.

Aloe Vera - cum se planteaza

Aloe Vera trebuie plantata in ghivece cu multe gauri de drenaj si intr-un amestec de sol uscat, nisip si pietris. Tototdata ea trebuie sa beneficieze de lumina directa a soarelui timp de cel putin 7 ore pe zi.

Corelarea intre dimensiunea ghiveciului si a plantei de Aloe Vera este si ea importanta. Astfel, pentru a permite uscarea corespunzatoare a solului, inaltimea ghiveciului trebuie sa fie suficient de mare pentru a permite intregii tulpini sa fie acoperita de sol.

Totodata, se recomanda ghivecele de argila deoarece acestea permit solului sa se usuce mai bine intre udari.

Aloe Vera - expunerea la soare

Aloe Vera creste bine atunci cand dispune din plin de lumina soarelui, dar se simte bine si in locurile usor umbrite. Cel mai bine este ca planta sa fie asezata la o fereastra orientata spre sud. Ea ar trebui rotita periodic pentru expunerea in mod egal a frunzelor la soare, prevenind astfel arderea acestora si capatarea unei culori maronii. Pe de alta parte, daca Aloe Vera nu dispune de suficienta lumina, frunzele ei se uratesc, devenind inalte si subtiri.

 

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din plante-de-apartament

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna: Bucataria din balcon

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna

Pune o intrebare