Plante de apartament

#cosuri #balcon #plante apartament #flori apartament #plante gradina #amenajarea gradinii #flori balcon

4 ponturi pentru cea mai reusita gradina de ghivece din blocul tau

Viata la bloc nu te impiedica sa te bucuri de frumusetea naturii, mai ales ca este chiar recomandat sa ai propria gradina in ghiveci pentru un plus de farmec estetic si un aer mai curat. In plus, daca te implici in ingrijirea corecta a plantelor, ai toate sansele sa te remarci prin cea mai frumoasa gradina in ghiveci din blocul tau.

Starneste invidia vecinilor cu micul tau colt verde in mijlocul orasului, cu ajutorul urmatoarelor ponturi care te ajuta sa obtii cea mai reusita gradina in ghiveci din blocul tau!

1. Foloseste ornamente pentru un decor unic

Cand asezi pur si simplu ghivecele unele langa altele, te bucuri de un aranjament verde frumos, dar in acelasi timp banal. Cum sa il scoti din anonimat, atunci? Cu ajutorul catorva ornamente interesante, precum coliviile de pasarele, casutele de hranit pasarele, statuete din piatra sau decoratiuni metalice.

Pana si un strat de iarba artificiala, asezat la baza ghivecelor, poate schimba cu totul aspectul gradinii tale de interior. Incearca sa accentuezi tematica naturii si nu iti ingradi imaginatia!

2. Pastreaza proportionalitatea plantelor si a ghivecelor


Este esential sa tii cont de dimensiunea ghivecelor in raport cu cea a plantelor, daca vrei o gradina in ghiveci sanatoasa si estetica. In cazul unei plante anuale, tine cont de potentialul ei de crestere pentru un sezon. Plantele perene au mai mult timp sa isi extinda radacinile si sa ocupe mai mult spatiu in jur. Ca regula generala, inaltimea plantei ar trebui sa fie egala cu adancimea ghiveciului.

3. Aranjeaza ghivecele in mod estetic

Experimenteaza diverse aranjamente, combinand plantele cu flori si legumele in acelasi ghiveci. De pilda, varza crescuta alaturi de galbenele si florile de caltunas (condurul doamnei) constituie un exemplu pozitiv de alaturare fericita a soiurilor diferite. Introducand plante complementare in acelasi ghiveci, poti specula la maximum potentialul estetic al fiecarei varietati.

Mai poti planta vinete impreuna cu patrunjelul, de pilda. Acesta din urma are un foliaj bogat, care arata grozav la baza vinetei, "camuflandu-i" tulpina golasa si inestetica.

4. Foloseste tehnica atarnarii cosurilor

Cosurile atarnate sunt intotdeauna extrem de aspectuoase, iar un beneficiu important al lor este ca le poti inlocui foliajul in fiecare sezon sau an, "jucandu-te" cu paleta cromatica a plantelor. Pozitioneaza-le astfel incat sa ai acces deplin la ele, intrucat trebuie sa le uzi si sa le ingrijesti in fiecare zi, pentru a-si mentine forma.

Foto:telegraph.co.uk

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din plante-de-apartament

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului