Plante de apartament

#plante de apartament #salvare planta #uscare plante

Cum sa salvezi o planta care este pe moarte

Plantele de interior au numeroase beneficii pentru sanatatea ta, insa, uneori, ele se sacrifica pentru tine prea mult. Din cauza mediului prea intunecat, a unui climat uscat sau a unui sol sarac, multe dintre plantele de interior sufera, ajungand rapid sa se ofileasca. Iata cum poti salva o planta care este pe moarte:


1. Taie frunzele moarte

Primul pas pe care trebuie sa il faci pentru a salva o planta care este pe moarte este sa ii tai frunzele ofilite cu foarfeci mici si foarte ascutite. Ai grija insa sa lasi mugurii mici, deoarece din acestia vor creste din nou frunze sanatoase.


2. Verifica tulpinile

Daca constati ca ramurile sau tulpinile plantelor sunt ofilite, taie-le in partea de sus putin si verifica daca tulpina este moarta. Ai putea constata ca aceasta este inca verde in centrul tijei. Asadar, in momentul in care ai dat de verdeata, opreste taierea. Intr-o luna, ramura sau tulpina va creste la loc, mult mai sanatoasa.


3. Replanteaza

Multe plante mor deoarece nu sunt asezate in vasul potrivit. Asadar, in cazul in care constati ca planta ta s-a uscat, ia in considerare si replantarea. Alege un vas care sa fie destul de mare, astfel incat aceasta sa se dezvolte armonios si asigura-te ca vasul are destule orificii de drenaj. Cand realizezi acest proces, tine cont de necesitatile plantei si de faptul ca aceasta ar putea avea nevoie de mai mult pamant.


4. Verifica nivelul de umiditate din casa ta

Multe plante de interior mor, deoarece nu au un mediu propice in ceea ce priveste umiditatea. Daca observi ca solul plantelor tale este mereu uscat, chiar a doua zi dupa ce le-ai udat, inseamna ca nivelul de umiditate din casa ta este extrem de redus. Pentru a remedia acest lucru, pune un vas de mica adancime umplut cu pietris si cu apa sub planta, insa ai grija ca aceasta din urma sa nu treaca mai sus de pietris.


5. Adauga substante nutritive

Plantele, ca si oamenii, au nevoie de o nutritie adecvata pentru a fi sanatoase. Asadar, pentru a da plantelor tale un impuls, pune in solul lor pliculete de ceai sau zat de cafea. Acestea au efecte nutritive semnificative pentru sanatatea plantelor de interior.

Sursa foto: plant-shed.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din plante-de-apartament

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului