Plante de apartament

#ghiveci #plante #amenajarea casei #plante apartament #flori #gradina #flori apartament #flori ciudate

4 plante de apartament cu aspect ciudat, potrivite pentru nonconformisti

Plantele de apartament trebuie sa atraga atentia si sa devina un punct central in decorul camerei, dar cu multe dintre ele esti obisnuit. Ai vazut aceleasi tipuri de plante atat la vecina din bloc, cat si la prieteni sau la rude, asadar cu greu te mai poate impresiona ceva. Ei bine, unele plante de apartament au un aspect atat de ciudat, incat isi gasesc admiratori mai mult in randul persoanelor nonconformiste.
1. Ornithogalum longibracteatum

Ornithogalum longibracteatum sau Ceapa gravida este o alta planta de apartament cu aspect ciudat. Spre deosebire de alte bulboase, Ceapa gravida are un tubercul care nu se dezvolta in sol, ci pe sol, asadar este la vedere. Frunzele plantei seamana cu cele ale unei cepe obisnuite, cu diferenta ca sunt plate si incovoiate. Vara, planta da nastere unei inflorescente albe, lunguiete. Asa cum probabil ti-ai dat seama, aceasta Ceapa gravida nu este comestibila, de fapt nici macar nu este o ceapa adevarata.


Sursa foto: plantes-etc.fr

2. Juniperus procumbens

Specia Nana din genul Juniperus procumbens este planta perfecta pentru a fi transformata intr-un bonsai. Ce este special la aceasta planta de apartament este faptul ca radacinile obisnuiesc sa creasca foarte adanc in pamant, astfel ca este nevoie de un ghiveci foarte inalt pentru ca planta sa se dezvolte optim. Expertii in arta ingrijirii bonsaiului stiu cum sa faca pentru ca aceasta planta cu aspect ciudat sa creasca inclusiv intr-o tava joasa.



Sursa foto: bonsai.de

3. Kalanchoe thyrsiflora

Kalanchoe thyrsiflora este o planta din Africa de Sud. Este cunoscuta si sub denumirea de Varza desertului sau Doamna alba si face parte din marea familie a plantelor suculente. Frunzele acestei plante neobisnuite seamana cu niste solzi si incep sa se incovoaie pe masura ce se maturizeaza. Planta este usor de intretinut si are o viata foarte lunga, deci este perfecta pentru persoanele care nu prea au timp sa-si ingrijeasca coltul verde din casa.



Sursa foto: rocksolidnaturalstoneplanters.com

4. Platycerium bifurcatum

Platycerium bifurcatum este o planta epifita, care traieste pe o alta planta. Este vorba despre o feriga care, pentru a se putea dezvolta, are nevoie de o alta planta pe care sa creasca. In cele mai multe cazuri, creste pe muschi, dar indiferent de planta-gazda, aspectul Platycerium bifurcatum este intotdeauna unul surprinzator.



Sursa foto: biolib.cz

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din plante-de-apartament

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Andreea Uceanu: Flori de Ziua Copilului

Expertul Acasa.ro, designerul de buchete de flori Andreea Uceanu

Pune o intrebare