Plante de apartament

#tendinte plante #tendinte plante de apartament #plante de apartament 2021 # tendinte 2021 #plante de apartament #galerie

3 plante de apartament care vor face furori in 2021

Plantele de apartament nu trebuie sa lipseasca din nicio locuinta. Acestea aduc natura mai aproape de noi, purifica aerul din incaperi si ne dau o stare generala mai buna, prin simpla lor prezenta.

Iar cum situatia actuala ne impune sa stam tot mai mult in casa, plantele au devenit un must si chiar un refugiu pentru multi dintre noi. In 2021 insa, specialistii sustin ca exista trei plante care vor fi extrem de cautate.  Iata care sunt acestea.

Calathea lancifolia

Sursa foto: themellowsf.com

Calathea lancifolia este o planta de apartament cu frunze patate si dese ce te duc rapid cu gandul la plantele tropicale. Aceasta planta deocrativa a devenit tot mai populara si in Romania, iar in 2021 potrivit expertilor, va fi la mare cautare.

Calathea lancifolia are frunzele ondulate, cu pete de verde inchis la suprafata si note purpurii in partea inferioara a acestora. Modelul frunzelor este asemenat cu modelul cozii serpilor clopotel. In plus, planta este foarte usor de ingrijit, chiar si de incepatori, fiind un avantaj enorm.

Rhapis Palm

Sursa foto: mobexpert.ro

Rhapis Palm  este, de asemenea, pe lista plantelor in tendinte in 2021. La fel de cautate vor fi insa si alte tipuri de palmieri pitici, ce pot fi crescuti in ghiveci, in interiorul casei. Asta, deoarece tot mai multe persoane isi doresc sa aduca mai aproape amintirea plajelor exotice, pe care le puteau vizita nestingheriti in antii anteriori.  

Rhapis Palm este o planta tip evantai, originala din China. Este usor de crescut in interior si nu are nevoie de ingrijiri speciale. Trebuie doar sa-l feresti de lumina directa a soarelui. Adora mediile umede, prim urmare nu ii prieste intr-un spatiu cu aer uscat.  

Begonia Maculata

Sursa foto: amazon.co.uk

Begoniile nu sunt de mult o noutate, aceste plante fiind apreciate de multi ani pentru frunzele lor superbe. Cu toate acestea, in 2021 la mare cautare va fi Begonia Maculata. Un tip de begonie cu frunze verzi si pete alb-argintii pe toata suprafata acestora, si nuante rosii pe partea inferioara a frunzelor. 

Begoniile, in general, sunt usor de intretinut. Au nevoie de temperaturi moderate si le place lumina directa a soarelui. Solul trebuie sa fie bine aerat pentru a permite apei in exces sa se scurga, iar intre udari, surafata acestuia trebuie sa se usuce usor.

Sursa foto principala: pexels.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din plante-de-apartament

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului