Plante de apartament

# plane sigure pisici #plante pisici #plante de apartament #pisici #animale de companie

10 plante de apartament sigure pentru pisici

Daca ai o pisica, sau mai multe, cu siguranta ai observat ca aceasta este atrasa de frunzele plantelor. Fie ca este vorba doar de anumite plante, ca vrea sa le roada, sau doar se joaca, prin ingerarea unor cantitati mici de plante pisicile pot avea de suferit, daca acestea sunt toxice.

Daca nu vrei sa renunti la plantele de apartament este suficient sa cresti doar plante care sunt sigure pentru pisici. Astfel, te poti bucura de beneficiile plantelor si, in acelasi timp, stii ca pisica ta este in siguranta si nu exista pericolul de intoxicare sau chiar deces.

Iata 10 plante de apartament care sunt sigure pentru pisici:

1. Gloxinia

Gloxinia sunt plante de apartament apreciate in special pentru florile lor superbe. Daca ai aceste plante nu trebuie sa-ti faci griji. Acestea nu sunt toxice pentru pisici, chiar daca acestea ingereaza bucati din ele. 

2. Violete africane

Violetele africane sunt alte plante cu flori superbe, intalnite in majoritatea caselor. Acestea sunt sigure si pentru cei care au animale de companie, nefiind toxice. 

3. Lacrimile ingerului

O planta cu un frunzis superb si bogat, Lacrimile ingerului cunoscuta si ca lacrimile copilului sau Soleirolia soleirolii poate fi crescuta fara probleme intr-o casa in care exista pisici. 

4. Planta paianjen

Multe persoane care au pisici, dar si o planta paianjen isi fac griji ca aceasta sa nu le faca rau felinelor, mai ales ca sunt atrase de frunzele lungi si atarnatoare. Este insa o planta sigura, care nu contine toxine ce ii pot face rau pisicii, asadar poate fi crescuta fara probleme in casa. 

5. Dionaea muscipula

Daca ai o planta Dionaea muscipula nu trebuie sa-ti faci griji ca ar afecta pisica intr-un fel. Aceasta planta carnivora poate fi crescuta fara probleme intr-un apartament in care exista pisici deoarece nu contine toxine care le-ar putea face rau.  

6. Palmierul Areca

Palmierul Areca este apreciat pentru aspectul exotic, fiind in acelasi timp usor de ingrijit. Este preferat de cei care simt nevoia de a aduce mai aproape plajele exotice. Daca ai pisici sau alte animale de companie nu trebuie sa-ti faci griji ca le-ar putea face rau, deoarece acesta nu contine substante toxice.  

7. Feriga de Boston

Feriga de Boston este o alta planta sigura pentru pisici. Aceasta specie de feriga este ideala pentru a fi crescuta in apartamente in care exista animale de companie.

8. Calatea

Calatea este o planta exotica, extrem de apreciata in intreaga lune datorita aspectui sau unic. Calatea mai este denumita si planta zebra datorita dungilor albe de pe frunze. Aceasta planta este o alegere excelenta pentru spatiile umbroase, deoarece nu ii place lumina puternica. In plus, daca ai animale de companie, in special pisici, nu trebuie sa-ti faci griji in privinta acestora, deoarece planta nu este toxica.  

9. Orhidee

Idaca ai o pasiune pentru Orhidee, atunci trebuie sa stii ca le poti creste fara probleme in apartament daca ai pisici. Aceste plante superbe nu contin subtante toxice care ar putea afecta intr-un fel sanatatea pisicilor.

10. Bromelia

Bromelia este o planta superba. Frunzele lungi ale acestei plante atrag ca un magnet pisicile dormice mereu de joaca. Nu trebuie sa-ti faci insa griji, deoarece aceasta planta nu contine substante toxice daca este ingerata de pisica sau de un alt animal de companie.  

Sursa foto: pexels.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din plante-de-apartament

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna: Gradina ca un tablou

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna

Pune o intrebare