Nunta

#taxa casatorie #casatorie #cununie civila

Urmeaza sa te casatoresti? Ce taxa trebuie sa platesti pentru cununia civila

Urmeaza sa te casatoresti? Afla ca trebuie sa platesti o taxa, potrivit noilor schimbari din codul civil. Aceasta plata se face la casieria din cadrul Serviciului de Stare Civila.



Tot ce trebuie sa stii despre taxa pentru cununia civila

Taxa pentru eliberarea certificatelor se achita la momentul solicitarii certificatelor la casieria din cadrul Serviciului de Stare Civila.

Astfel, taxa pentru oficierea casatoriei in zilele nelucratoare este de 350 de lei. Taxa oficierii casatoriei in afara programului de lucru cu publicul stabilit conform Regulamentului de Organizare si Functionare al Serviciului de Stare civila este 150 de lei. Taxa pentru oficierea casatoriei civile intr-un alt loc decat sediul de Stare civila este 1500 de lei.

Taxa pentru oficierea casatoriei se face in termenul de 10 zile cuprins intre data depunerii documentatiei la Starea Civila si data oficierii.

De asemenea, taxa pentru incheierea casatoriei inainte de expirarea termenului de 10 zile stabilit prin lege este de 150 de lei.

In situatia in care se pierd sau se deterioreaza certificatele de stare civila amenda este de 200 de lei. Totodata, omiterea declararii, in fata ofiterului de stare civila, a unor date referitoare la starea civila a persoanelor sau declararea lor in mod inexact se amendeaza cu o suma intre 100 si 200 de lei.


 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din nunta

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii