De prin lume adunate

#constructie uriasa #zgarie-nori #constructie #proiect

Unde va fi construit cel mai lung zgarie-nori din lume. Constructia este impresionanta

Un proiect unic in lume este in plina desfasurare. Un zgarie-nori urias a inceput sa fie dezvoltat in Golful Aqaba din Arabia Saudita.

Proiectul a fost numit Mirror Line si va avea o lungime de 120 de kilometri. Cand va fi finalizat va avea o inaltime mai mare decat Empire State Building, din new York, si va fi mai impozant decat piramidele din Egipt.

Complexul va fi format din doua cladiri paralele de 485 de metri inaltime. Costul acestora este estimat la un trilion de dolari. Giganticul zgarie-nori va putea gazdui 5 milioane de oameni.

Anuntul constructiei a fost facut de printul mostenitor al Arabiei Saudite, Mohammed bin Salman. 

Cladirea lunga de 120 de kilometri va fi realizata din sticla si se va intinde de-a lungul desertului. Acesta va face parte din orasul Neom. 

”Mirror Line este un proiect care reprezinta o revolutie a civilizatiei, care pune oamenii pe primul loc”, a spus printul Mohammed bin Salman. Printul doreste ca proiectul sa fie finalizat in 2030, insa inginerii au declarat ca ar putea dura 50 de ani ridicarea acestuia.

Mirror Line va face parte dintr-un oras uimitor, care este in curs de dezvoltare. Se doreste ca orasul sa fie unui ecologic, cu zero emisii de carbon. De asemenea, aici nu se vor folosi masini. Pentru deplasari se va folosi un metrou de mare viteza. De asemenea, va exista si un port de agrement pentru iahturile rezidentilor.

Orasul este proiectat sa fie ecologic, cu emisii zero de carbon si fara masini. Un tren de mare viteza va rula pe sub pamant, iar un port de agrement va gazdui iahturile rezidentilor. Transporturile si infrastructura vor fi in subteran, pe doua nivele, iar la suprafata vor fi realizate sere penttru cultivarea alimentelor, magazine si parcuri.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Top

Cauta-ti perechea