De prin lume adunate

# cumparare sat # sat franta #britanici

Doi britanici au cumparat un sat din nordul Frantei. Ce vor sa faca si cat au dat pentru el

Doi britanici au cumparat un sat intreg din Franta. Suma platita este infima: 22.000 de lire sterline, adica 26.000 de euro.

Britanicii, Paul Mappley si Yip Ward, ambii in varsta de 48 de ani, sunt de meserie peisagisti. Acestia au cumparat un catun d

in Normandia care este in ruina. Catunul La Busliere a fost locuit, in trecut, de muncitorii agricoli. 

In catun exista un rand de cabane, doua hambare, un grajd, un atelier cu doua etaje, o fantana, o fabrica mica de cidru si un cuptor de paine. Toate acestea sunt inconjurate de doua hectare de teren.

Britanicii sunt extrem de entuziasmati de achizitia facuta si au devenit cunoscuti in toata lumea dupa un reportaj facut de o televiziune britanica unde au declarat ca doresc sa transforme catunul intr-o destinatie de vacanta de lux. 

Cei doi nu sunt deloc bogati. Acestia locuiesc intr-o rulota a unui prieten. Au pornit de curand in cautarea unei case si cand au inceput cautarile au realizat ca trebuie sa achite minim 250.000 de lire pentru o casa foarte mica din kent.

 Cei doi au fost nevoiti sa puna la cale un plan dupa ce prietenul acestora i-a informat ca doreste sa vanda rulota, scrie independent.co.uk.

Intamplator au aflat de catunul din nordul Frantei. Desi renovarea catunului va fi una costisitoare, cei doi britanici au acceptat provocarea.  

“Nu avem deocamdata bani pentru a face ceea ce ne dorim, dar vrem sa ajungem la un stadiu in care sa stim ca nu se vor prabusi.

Sa detii orice cladire este un vis, dar ceva de genul acesta, cu atat de multa istorie, iti da un sentiment uimitor. Suntem extrem de norocosi”, a spus Paul Mappley, potrivit The Independent.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Top

Cauta-ti perechea