De prin lume adunate

#parc tematic #jumanji #anglia

In Anglia va fi inaugurat un parc tematic Jumanji

Jumanji este una dintre cele mai de succes francize din ultimele decenii, iar acest lucru este demonstrat de numeroasele produse noi care apar constant.

Cel mai recent este un parc tematic ce va fi inaugurat in 2023 in orasul englez Chessington. Parcul va purta denumirea World of Jumanji si este creat de Chessington World of Adventures si Sony, studioul care detine dreptul asupra acestei francize. Costurile se ridica la 17 milioane de lire sterline, iar inaugurarea este asteptata in primavara anului 2023.

Potrivit comunicatului de presa, oamenii vor avea posibilitatea sa se distreze in timp ce fac plimbari prin salbaticie, dar in acelasi timp vor avea parte de alte atractii pline de aventura si de experiente care au si o doza de dramatism. Acestea sunt singurele detalii facute publice momentan, dar este clar ca lansarea este asteptata cu mult interes de multi oameni.

Fanii au putut afla mai multe despre universul Jumanji si la Gardaland

Fiind o franciza de succes, Jumanji s-a bucurat de interesul oamenilor, iar din aprilie 2022 a fost lansata o zona inspirata din acest film si la unul dintre cele mai cunoscute parcuri de distractii din Europa, Gardaland.

Zona tematica a necesitat investitii de 20 de milioane de euro, bani care s-au transformat in producerea unui decor grandios, iar vizitatorii au posibilitatea sa patrunda intr-un peisaj din jungla si sa se distreze pentru cateva ore. Decorul este cu adevarat spectaculos, astfel ca in cazul in care ajungeti la Gardaland in timpul liber merita incercata o vizita si la zona tematica Jumanji.

Jumanji a luat nastere in 1981

Jumanji a implinit anul trecut patru decenii. Totul a inceput cu o carte ilustrata pentru copii in 1981, scrisa de Chris Van Allsburg. In acea carte era redat modul in care un joc de societate a eliberat animale salbatice si alte elemente din jungla in viata reala a celor care il practicau.

In 1995 a aparut primul film din seria Jumanji, care l-a avut in rolul principal pe Robin Williams. El l-a interpretat pe Alan Parrish, cel care a fost prins in jocul supranatural timp de 26 de ani. Aparitia acestui film a dus ulterior la lansarea unor produse adiacente. Dincolo de faptul ca Jumanji a devenit un nume de referinta pentru filmele de aventura, au fost si branduri cunoscute de haine care au lansat colectii inspirate din acest film. Iar filmul din 1995 a contribuit si la lansarea unui joc de cazino online. Acesta se numeste tot Jumanji si a fost dezvoltat de compania NetEnt, fiind disponibil si la operatorii licentiati de ONJN din tara noastra. Este un joc distractiv, care contine printre simboluri elemente din filmul aparut in 1995. Pe langa acest joc, din 1996 pana in 2019 au mai aparut inca sapte jocuri video.

Dupa succesul primului film Jumanji, care a inspirat si aparitia unor jocuri, fanii au trebuit insa sa astepte destul de mult pentru aparitia unei continuari. Mai exact, in 2017 a fost lansat Jumanji: Welcome to the Jungle, cu o distributie noua, in care Dwayne Johnson "The Rock" a avut un rol important. Succesul a fost major, iar incasarile s-au apropiat de 1 miliard de dolari, in conditiile in care bugetul a fost de doar 90 de milioane de dolari.

Jumanji: The Next Level, a aparut in 2019, si a avut incasari de aproape 800 de milioane de dolari, la un buget de 132 de milioane de dolari. Aceasta franciza mai contine si filmul Zathura: A space Adventure din 2005, insa acesta a fost mai putin mediatizat si nu a avut o mare legatura cu povestea initiala.

FOTO: gardaland.it

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Top

Cauta-ti perechea