De prin lume adunate

#fosila dragon #fosila #dragon #oameni de stiinta

Oamenii de stiinta au descoperit fosila unui dragon din antichitate. Cum arata

A fost descoperita o noua fosila completa, a unei reptile acvatice de 5 metri lungime din perioada triasica, care a trait in urma cu 240 de milioane de ani.

Aceasta fosila fabuloasa poarta numele de Dinocephalosaurus orientalis, a fost descoperita in depozite vechi de calcar din sudul Chinei si le-a permis oamenilor de stiinta sa analizeze anatomia completa a acestei bestii preistorice bizare, scrie presa internationala.

Dr. Nick Fraser, de la National Museums Scotland si care a facut parte din echipa internationala care a studiat fosila, a declarat ca aceasta a fost prima data cand oamenii de stiinta au putut sa o vada in intregime. El a descris-o ca fiind "un animal foarte ciudat".

Fosila are o lungime de 5 metru, iar creatura a trait in urma cu 240 de ani si a fost supranumita "dragon" de cercetatori datorita gatului sau extrem de lung.

"Avea membre asemanatoare unor inotatoare, iar gatul sau este mai lung decat corpul si coada la un loc. (...) Aceasta descoperire nu face decat sa sporeasca ciudateniile din Triasic. Si de fiecare data cand ne uitam in aceste depozite, gasim ceva nou", a spus dr. Nick.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Top

Cauta-ti perechea