De prin lume adunate

# lucruri pe care sa le faci #activitati #dialog cultural

10 lucruri pe care ai putea sa le faci in 2022

Numai maine nu e poimaine si ne dam seama ca am ajuns la jumatatea anului. Cand a trecut timpul? In cazul in care nu ai reusit să faci nimic deosebit in acest an, partea buna este ca mai ai destule zile la dispozitie pentru a actiona.

 

Daca esti in pana de idei, lasa-ne sa te ajutam. Mai jos gasesti 10 lucruri usor de pus in practica, astfel incat, pe 31 decembrie, la ora 23:59, sa ai satisfactia ca 2022 a adus ceva nou în viata ta:

Incearca un nou hobby

Se spune ca daca faci mereu acelasi lucru ai parte de aceleasi rezultate. Daca nu ai o stare de spirit care sa te faca sa te dai jos din pat dimineata, cu siguranta ca trebuie sa incerci un hobby nou. Nu conteaza ce faci, nu trebuie sa fie ceva savant. Tot ce conteaza este sa te simti bine. Poti sa pictezi, sau sa joci squash, sau sa fotografiezi flori si pisici. Oricat de neinsemnat ni s-ar parea un lucru, el poate avea impact major asupra moralului.

Inoveaza in bucatarie

Aici am pus putin caruta inaintea boilor. Incearca retete noi in cazul in care obisnuiesti deja sa gatesti. Daca nu ai folosit pana acum cuptorul si aragazul si in alte scopuri decat de a incalzi mancarea, este momentul sa inveti ABC-ul artei gastronomice. Gaseste un site culinar si alege mai intai cele mai simple retete, prezentate pas cu pas (este bine sa existe si fotografii). Cu timpul, vei capata experienta si iti vei permite sa si inovezi, sa „reinterpretezi”.

Gaseste prieteni noi

Cand vine vorba despre prieteni, conteaza calitatea, nu cantitatea. Totusi, nu te limita la un anumit cerc de amici. Pe retelele de socializare, dar si prin diversele locuri pe care le frecventezi, ai posibilitatea de a cunoaste oameni care impartasesc aceleasi pasiuni si principii ca si tine. Din preocupari comune se pot naste prietenii durabile. De pilda, au devenit preteni pe viata oameni care s-au intalnit la locul de joaca pentru caini.

Viziteaza obiective turistice din orasul tau

Ce-ar fi sa-ti privesti orasul prin ochii unui turist? Ia-ti liber de la munca sau rezerva-ti cateva zile din concediu acestui experiment. Pune mana pe aparatul foto si pleaca la plimbare pe strazi, viziteaza obiectivele pe langa care treci zi de zi fara ca macar sa le observi. Pentru ca experienta de turist sa fie completa, intra pe site-urile dedicate si scrie recenzii sincere. Poate vei ajunge sa iubesti mai mult locul in care traiesti.

Mergi in vacanta intr-un loc necunoscut

De obicei, romanii aleg pentru vacanta locuri unde au mai fost si unde stiu ca se simt bine. Este bine sa mergi la sigur, dar si mai bine este sa descoperi locuri noi. Sfatul nostru este sa iti imparti concediul si bugetul in doua: o vacanta sa o faci in locul deja verificat si o vacanta sa o rezervi unor destinatii turistice noi.

Renunta la un viciu

Fa o introspectie si depisteaza-ti viciile. Chiar nu ai niciunul? Mai gandeste-te... Daca nu bei, poate fumezi. Daca nu fumezi, poate pierzi ore in sir uitandu-te la televizor. Timpul poate fi folosit in mod mult mai util, chiar daca ai impresia ca este o relaxare pe care o meriti, pentru cat muncesti. Te poti relaxa si mai bine facand altceva. Identifica un viciu si incearca sa renunti la el. Este o provocare care va da un sens nou vietii.

Incearca sa traiesti o lună cu jumatate din venit

Cheltuielile fiecaruia sunt direct proportionale cu veniturile. Ca castigi mult, consumi pe masura. Iată o alta provocare: incearca sa traiesti macar o luna cu jumatate din banii pe care ii folosesti in mod obisnuit. Poate ca la inceput pare imposibil, dar pune pe hartie toate cheltuielile si vezi la ce poti sa renunti. Cu banii economisiti poti urma urmatoarea recomandare...

Ajuta pe cineva

Implica-te in actiuni caritabile si, daca ai posibilitatea, doneaza bani. Fiecare leu in plus conteaza pentru cei care au nevoie. Ajutorul acordat poate lua cele mai diverse forme, cum ar fi sa ajuti un batran sa duca sacosa cu cumparaturi, sau sa distribui anunturi umanitare pe conturile tale din Social Media.

Fa ceva ce nu ai mai facut niciodata

Lista este foarte lunga. Oricate de multe ai face, tot mai sunt milioane si milioane de lucruri de bifat. De exemplu, poti profita de un casino bonus de înregistrare si iti poti incerca norocul la ruleta sau la sloturi, strict pentru distractie. Un alt exemplu: construieste o casuta din lemn pentru pasari si monteaz-o intr-un copac.

Studiaza stelele

Nu mai este mult pana vine vara si vei putea sta noaptea in aer liber fara sa te zgribulesti. Cumpara un telescop (nu este foarte scump) si indreapta-l spre cer atunci cand este senin. Studiaza stelele, identifica-le pe cele foarte cunoscute si, in joaca, da-le nume hazlii celor care nu sunt inca „botezate”. Este o activitate care iti revigoreaza starea de spirit, facand legatura intre tine si energiile Universului.

FOTO: pixabay.com

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Top

Cauta-ti perechea