Machiaj & Cosmetica

#greseli dus # piele iritata #piele uscata #dus

Piele uscata sau iritata? Greseli comune pe care le faci in timpul dusului. Renunta acum la ele!

Cine ar fi crezut ca exista un mod gresit de a face dus? Dupa cum se pare, unele aspecte ale rutinei noastre de ingrijire de sine pot provoca mai mult rau decat bine.

 

1. Apa este prea fierbinte

Sa faci dus cu apa super fierbinte este una dintre cele mai frecvente greseli. Sincer, nu putem invinovati pe nimeni, pentru ca un dus fierbinte si lung este uneori exact ceea ce te relaxeaza dupa o zi lunga si stresata la munca. Dar apa fierbinte poate irita pielea, provocand roseata sau descuamare. Ar putea chiar exacerba o afectiune numita urticarie colinergica - urticarie mica, cauzata de cresterea temperaturii corpului.

2. Dusuri foarte lungi

Dusul facut prea mult timp poate duce la infectii, deoarece indeparteaza barierele naturale ale pielii. Dusurile scurte - de preferinta mai putin de 10 minute - cu apa calduta te vor ajuta sa iti protejezi pielea. Daca petreci intre 30 si 45 de minute la dus, poate ca ar trebui sa reevaluezi situatia.

3. Dusuri prea dese

Multi dintre noi am fost programati sa credem ca trebuie sa facem dus cel putin o data pe zi. Dar, in realitate, acest lucru ar putea sa nu fie necesar, cu exceptia cazului in care chiar transpiri zilnic. Dar tine cont de faptul ca si dusurile prea putin frecvente pot cauza probleme ale pielii. Murdaria, transpiratia si acumularea de celule moarte ale pielii ar putea duce la acnee, psoriazis sau dermatita.

4. Greseli dupa dus

Daca nu tei-ai inlocuit prosoapele de ceva vreme, este posibil ca acestea sa fie prea aspre si iritante, sa nu te usuce cum trebuie sau sa nu poata absorbi apa. Tehnica ta de uscare ar putea fi, de asemenea, de vina. Cel mai bine este sa iti usuci usor pielea dupa ce iesi din dus si sa aplici apoio crema hidratanta, neparfumata. Daca ai incercat toate masurile de mai sus si pielea ta este in continuare iritata, nu uita sa mentionezi acest lucru medicului sau dermatologului tau. Ar putea exista o cauza subiacenta, inclusiv menopauza. Un dermatolog te poate ajuta sa descoperi ce iti afecteaza cu adevarat pielea.

5. Nu te clatesti suficient

Pe langa faptul ca te spalati prea agresiv, daca te grabesti la sfarsitul dusului si nu te clatesti complet, reziduurile ramase va pot usca si iti pot irita pielea. Resturile de spuma pot declansa, de asemenea, afectiuni ale pielii, cum ar fi eczema sau dermatita de contact.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din machiaj-cosmetica

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Integreaza “amintirile” cumparate in viata ta, in garderoba ta

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului