Inaltimea este un fapt, nu o calitate sau un defect. Ea a devenit problematica intr-o era in care standardele/tiparele dupa care se concep mare parte dintre haine sunt pentru o inaltime medie spre inalta…
Apoi, “mignona sau petite” poate fi considerata, astazi, o femeie mai mica de 1,60 sau 1,65 cm, spun, cel putin, producatorii de confectii. Probleme in a-si gasi haine potrivite intampina majoritatea oamenilor, de orice inaltime ar fi ei, insa acum ne concentram mai degraba pe cele mai mici de inaltime.
Cu toate ca am mai scris in ajutorul mignonelor si al tuturor femeilor care isi doresc sa para mai inalte: Cu ce ma imbrac…sa par mai inalta si Cum sa pari matura la job (cand esti mignona), poate a venit vremea ca completez selectia de sfaturi.
Inainte de orice demers care duce catre o schimbare, sa incepem prin a constientiza ca inaltimea noastra este un dat si atat, si ea nu este o piedica de vreun fel in perceptia noastra pozitiva asupra propriului corp.
Apoi, sa iesim din vechile noastre tipare si limitari, cum ca inaltimea noastra sau cupa la sutien sau cele cateva kilograme in plus sunt problemele noastre si sa ne imbunatatim modul in care ne uitam la noi si ne impodobim dintr-un spatiul lipsit de judecata, critica si negativism.
Poate ca nu a avut cine sa ne invete mai bine, nu am avut modele, nu am avut informatii, nu am avut deschidere etc. Insa, acum informatiile exista, cum este si site-ul acesta, internetul ofera zeci de imagini cu vedete mici de inaltime care si-au rezolvat cu ajutorul consultantilor de imagine dilemele stilistice – folositi-le ca muze!
O parte dintre imaginile de aici o demonstreaza.
1. Ajustarea hainelor
Dragi doamne si domnisoare mici de inaltime, problema pe care o intalnesc cel mai des la persoanele mignone este ca hainele le sunt prea lungi si nu si le ajusteaza la croitor.
Astfel ca, in magazinele de la noi, masura S sau M este conceputa pentru o anume inaltime, sa zicem 1,60, dar daca tu ai mai putin de atat, clar pantalonii iti vin prea lungi, la fel sacourile, paltoanele etc. Sa nu mai vorbesc despre faptul ca poate iti trebuie o masura mai mare, iar tu esti mignona, iar hainele cresc proportional si in latime si in lungime, pe masura ce creste numarul. Pam-pam!
Atentie! Mereu, dar mereu mergeti la un atelier de croitorie sau gasiti-va in croitor si ajustati-va hainele, de lungime, dar nu numai.
Chiar daca hainele sunt de calitate buna, chiar daca ele v-au costat multi bani, asta nu inseamna ca este obligatoriu sa va vina bine. Este vorba de un standard, in care foarte putine ne incadram. Nu sunteti voi vinovate, nu inaltimea voastra sau greutatea.
Va ajuta sa intelegeti ce se intampla si acest articol: Proportii sau silueta pe verticala.
2. Marcheaza talia!
Inaltimea noastra este proportionala cu lungimea picioarelor. Astfel ca, o femeie cu picioare lungi sau care par lungi va parea inalta, chiar daca, propriu-zis, ea este o mignona. Cum se aplica si reversul, o femeie cu picioare scurte sau care nu-mi marcheaza talia sus, va parea scunda, mica si indesata, chiar daca are o inaltime aproape de 1.70.
Astfel ca, marcati-va talia mereu si mereu! Te vor ajuta si articolele: Cum iti marchezi talia prin curea si Talie de viespe – trucuri de stilist.
Talia este cel mai subtire punct al torsului nostru. Daca cumva aveti o silueta mar, cu un abdomen bombat, talia s-a mutat mai sus, spre sani. Talia se poate marca si prin diferentele de lungimi ale hainelor, poate fi creata din croiala si ajustare, nu doar din curea.
Apoi, pentru cele subtirele, daca sunteti mignone nu ezitati sa purtati talie inalta. Articolul de aici este de ajutor: Cum purtam talia inalta. Este musai sa castigati centimetri si picioarele sa va para mai lungi, iar betelia inaltata face cat o pereche de tocuri.
Mai multe trucuri vestimentare pentru mignone gasesti aici.