Machiaj & Cosmetica

#trucuri de machiaj #femei #machiaj

5 trucuri de machiaj pe care toate femeile trebuie sa le stie

Tendintele in materie de machiaj se schimba mereu. In fiecare an, exista noi sfaturi si trucuri care sunt dezvaluite lumii. Multumita platformelor de socializare precum YouTube, Instagram si TikTok, guru ai frumusetii raspandesc informatii despre machiaj ca un foc de paie. Exista tutoriale informative care sunt postate constant si, de multe ori, acestea includ trucuri care simplifica procesul de aplicare a machiajului. Unul dintre lucrurile care ii retine pe oameni sa se implice in lumea machiajului este faptul ca nu stiu de unde sa inceapa.

 

Foloseste dischete din fibre de bumbac organic pentru a indeparta machiajul

Una dintre cele mai importante reguli pe care trebuie sa le urmezi atunci cand vine vorba de machiaj este sa te asiguri ca il indepartezi seara, inainte de a te culca. Este incredibil de daunator pentru fata ta sa adormi machiata. Acest lucru inseamna ca, chiar daca ai avut o noapte lunga petrecuta in oras sau daca vii acasa incredibil de obosita dupa o zi lunga, trebuie sa te demachiezi oricum. Unul dintre cele mai inteligente lucruri pe care le poti face atunci cand te demachiezi este sa folosesti carpe din fibre de bumbac.

Aplicati corectorul doar pe colturile interioare si exterioare ale ochilor

Desi ai putea fi tentata sa aplici tone de corector sub ochi pentru a ascunde cearcanele, aceasta ar fi o greseala majora. Un truc de machiaj important se axeaza pe locul in care iti pui corectorul sub ochi. Ar trebui sa pui corector doar in colturile interioare si exterioare ale ochilor. Deoarece colturile interioare sunt, de obicei, cea mai intunecata zona a fetei tale, adaugarea iluminatorului acolo te va ilumina instantaneu si te va ajuta sa pari mai vioaie. Pielea de sub ochi este, in general, mult mai subtire decat pielea pe care o veti vedea oriunde altundeva in jurul fetei. Din acest motiv, nu ar trebui sa aplici prea mult corector. Tot ce va face acesta va fi sa umple liniile adanci care s-ar putea sa se fi format deja sub ochi prin procesul natural de imbatranire. 

Verifica data de expirare a rimelului

Verificarea datei de expirare a rimelului este un alt truc de frumusete important pe care orice iubitoare de machiaj ar trebui sa-l ia in considerare. Exista mai multe riscuri care provin din utilizarea machiajului expirat, inclusiv a rimelului vechi. Daca folosesti un machiaj care a ajuns deja la data de expirare, este posibil ca pielea si ochii tai sa reactioneze negativ la ingredientele invechite. Acest lucru ar putea duce la iritatii, roseata, eruptii si infectii.

Incearca masajele de 30 de secunde pentru ochi pentru a elimina cearcanele

Una dintre cele mai frecvente probleme cu care se confrunta oamenii este reprezentata de cearcanele de sub ochi. Din fericire, exista un truc de frumusete care te poate ajuta cu aceasta problema. Cercurile intunecate de sub ochi sunt cauzate de pigmentarea crescuta si de pierderea tesutului gras din jurul ochiului. Specialistii adauga ca exista un masaj rapid de 30 de secunde pentru ochi pe care il poti face si care va lumina imediat acele cearcane. Daca folosesti miscari usoare de tapotare cu degetele mijlociu si aratator, in forma de cerc in jurul ochilor, vei vedea schimbarea.

Alege stilul potrivit pentru sprancene

Restrangerea formei si a stilului corect al sprancenelor este, fara indoiala, unul dintre cele mai importante trucuri de machiaj pe care toata lumea ar trebui sa le urmeze. Motivul principal este ca forma sprancenelor schimba cu adevarat felul in care arata intreaga ta fata. Daca sprancenele nu se asaza pe fata la locul potrivit, iti poate degrada total aspectul.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din machiaj-cosmetica

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Irina Markovits: Poate fi jeansul alb prietenul oricarei femei?

Sase jocuri educative de interior pentru iarna

Pune o intrebare