Legume

#udare legume #ingrijire legume #gradina de legume #canicula

Udarea si ingrijirea gradinii de legume in zilele caniculare

Canicula este un adevarat cosmar pentru orice gradinar. Solul se usuca rapid iar ploile lipsesc cu desavarsire, mai mult, substantele nutritive din sol nu mai pot fi absorbite de plante. Neingrijite corespunzator, plantele se vor usca rapid. Iata ce trebuie sa stii despre ingrijirea plantelor din gradina.

Scapa de buruieni

Buruienile nu au ce cauta in gradina ta de legume,mai ales in perioadele caniculare. Acestea nu fac decat sa absoarba rapid apa din sol si substantele nutritive necesare plantelor. Asadar, este foarte important sa indepartezi buruienile imediat ce observi ca isi fac aparitia in gradina.

Adauga compost

Lipsa nutrientilor din sol poate afecta legumele, care nu se vor mai dezolta corespunzator. Mai mult, si gustul acestora va fi afectat. De aceea este important sa adaugi un strat de compost la radacinile acestora. Uda apoi solul, astfel incat nutrientii din compost sa ajunga la radacini.

Udarea corecta a legumelor pe canicula

Udarea legumelor, ca de altfel, a oricaror alte plante din gradina, trebuie facuta dimineata foarte devreme sau seara dupa apus. Nu uda plantele din gradina in timpul zilei deoarece diferenta mare de temperatura si vaporii de apa ce se vor ridica din sol vor afecta plantele negativ, ducand pana la moartea acestora.

Atentie! Nu stopi legumele cu apa, ci doar solul. Chiar daca intentia ta este de a le revigora, efectul este exact opus. Aerul uscat si razele puternice ale soarelui vor duce la oparirea frunzelor si a legumelor si implicit la ofilirea plantei.

Cantitatea de apa de care legumele au nevoie difera de la o planta la alta. Asadar trebuie sa cunosti foarte bine necesitatile fiecarei plante. In principiu este indicat ca in perioada verii sa uzi gradina de legume o data la 2-5 zile.

Sursa foto: superhealthykids.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din legume

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului